Başbakan Davutoğlu'ndan Öğretmenler Günü müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlundan  Öğretmenler Günü müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 16:50

Hayatlarını eğitim vermeye adamış ve bunun için yurdun dört bir tarafında özveriyle çalışan öğretmenlerin icra ettikleri görevlerin onurlandırıldığı Öğretmenler Günü bugün kutlandı. Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir jest yaptı ve Doodle yaptı. Başbakan Davutoğlu, Öğretmenler Günü'nde müjdeli bir haber verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada Ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 24 Kasım Öğretmenler Günü bugün tüm yurtta çoşku ile kutlandı.

Google da bu çoşkuya ortak oldu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü için çok özel bir Doodle hazırladı. Öğretmenler günü ilk ne zaman kutlanmaya başlandı, öğretmenler günü ile ilgili söylenmiş özlü sözler, öğretmenler günü mesajları ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü için yayınladığı mesajı...

Başbakan Davutoğlundan  Öğretmenler Günü müjdesi

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHİ
3 Kasım 1928’de yayınlanan “Türk Harfleri Hakkında Kanun”la, en geç altı ay içinde, yeni alfabenin öğrenilmesi zorunluluğu getirilir. 24 Kasım 1928’de yayımlanan Millet Mektepleri Teşkilatı Talimatnamesi’nde de Cumhurbaşkanının, bu okulların başöğretmeni olduğu; altı ay içinde,16-45 yaş arasındaki, eski yazıyı bilen bilmeyen herkese yeni yazının öğretilmesi hükmü yer alıyordu.
1928 yılında Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni olduğu 24 Kasım, 1981 yılında “öğretmenler Günü” olarak kabul edildi ve o günden beri öğretmenler günü kutlanmaya devam ediyor. Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Başbakan Davutoğlundan  Öğretmenler Günü müjdesi

Öğretmenler Günü ile İlgili Özlü Sözler

* Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.

* Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.

* Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez. (Socrates)

* Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir tanımıyorum. (Diyojen)

* Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Eflatun)

Haberin Devamı

* Öğretmenlik bir sanat işidir. Sanatçı geçim sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez. (İ.N.Özgür)
Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez.

GENELKURMAY'IN SİTESİNDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NE ÖZEL RESİMLER

Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.

Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.

Öğretmenlik bir sanat işidir. Sanatçı geçim sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez.

Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.

Haberin Devamı

Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Sevgili öğretmenlerim,

Bildiğiniz gibi, Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında ´başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.
Ben de bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Haberin Devamı

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Başbakan Davutoğlundan  Öğretmenler Günü müjdesi

Sevgili öğretmenlerim,
Sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkânlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.
Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.

Nabi AVCI

Millî Eğitim Bakanı

Haberin Devamı

Öğretmenler Günü MESAJLARI

Okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleri ile gelişir. (M. Kemal Atatürk)

Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. (M. Kemal Atatürk)

Öğretmen, bir bahçıvandır. En güzel gülleri o yetiştirir. Hiç yorulmadan, bıkmadan, usanmadan bahçesindeki güllere su verir ve onların bakımını titizlikle yapar.

Öğretmenler, altın kanatlı kelebeklerdir. Çiçeklerin arasından hiç yorulmadan, devamlı uçarlar. Çiçeklerine toz kondurmamaya çalışırlar.

SOSYAL MEDYA'DA EN ÇOK PAYLAŞILAN MESAJLARDAN BİRİ:

Öğretmenlerimin,
Öğretmenlerin,
Öğretmen adaylarının,
Öğretmenliği bekleyenlerın,
Bana bir harf öğretenlerin
Öğretmenler günü kutlu olsun..

BAŞBAKAN'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜJDESİ

Davutoğlu konuşmasının sonunda Ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. İşte Davutoğlu'nun açıklaması: "15 bin yeni kadro ilan edeceğiz ve 15 bin yeni öğretmen atamasını Ocak ayında yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre yaz aylarında ek atamalar da yapabiliriz. Eminim bu haberi öğretmen olma aşkıyla bekleyen bir çok adayımızı mutlu edecektir. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere ve ailelerinize tevdi etmek istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!