Yanal'ın İstanbul'u fethi

Güncelleme Tarihi:

Yanalın İstanbulu fethi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 00:43

Bordo mavililer, G.Saray’ı yenip 945 gün sonra üç büyüklere karşı galip geldi. Karadeniz Fırtınası, Cimbom’a karşı en farklı deplasman zaferini de elde etti.

Haberin Devamı

12 Kasım 2014... Pek çok kişi için sıradan bir gündü. Ancak Trabzonspor’da Vahid Halilhodziç devri kapanırken, Ersun Yanal dönemi başlıyordu. Tecrübeli hoca, beraberinde bir çok farklılıkla geldi Karadeniz’e... Fırtına’yı kendine getirdi, Trabzon ilk maçında çok etkili bir performans sergiledi.
Yanal, göreve geldikten 11 gün sonra çıktığı Galatasaray karşılaşmasında takımı bambaşka bir görüntüye büründürmüştü. Türk Telekom Arena’da golsüz geçilen ilk yarı sonrası G.Saray durdu, Fırtına esip gürledi. Sahadan 3-0 galip ayrılan Trabzonspor, 945 gün sonra üç büyüklere karşı maç kazanıyordu.

ARENA’DA ‘TARiHi’ DEĞiŞTiRDi

BORDO mavililer, lig tarihi boyunca Galatasaray’a karşı deplasmanda en farklı galibiyetini elde etti Ersun Yanal’ın ilk maçında... Trabzonspor aynı zamanda lig tarihinde Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray’dan birine karşı da deplasmanda ilk kez 3 farklı galibiyet almış oldu. Yanal’ın öğrencileri, 8 maçtır yenemedikleri Cimbom’u dize getirdi.
Bunların yanı sıra Ersun Hoca, Cesare Prandelli karşısındaki 3. karşılaşmasında da gülmüş oldu. Prandelli, 2004’te Parma’nın başında bulunduğu dönemde, Ersun Yanal’ın o zaman çalıştırdığı Gençlerbirliği ile UEFA Kupası 3. turunda karşılaşmıştı. Parma ile Gençlerbirliği arasında oynanan iki maçtan da galibiyet ile ayrılan taraf (3-0 ve 1-0) Yanal olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!