İki egosuz adam

Egolarından arınmış, hayat felsefesini futbolla sınırlamamış, gelişen, değişen, takım oyununa inanan iki komplekssiz adamın, Bilic ve Şota’nın maçıydı...

Haberin Devamı

İkisi de kazanmak için oynadı.
Sayısız gol pozisyonunun yaşandığı, kazananın da kaybedebileceği bir maçtı. İki takım da 4-3-3’ün küçük kardeşi 4-2-3-1 düzeninde oyuna başladı. Oyun akışında Beşiktaş stabil kalırken Kasımpaşa çeşitli varyasyonları denedi. Fark, Beşiktaş’ın maça konsantrasyonunun ve kazanma arzusunun rakibinden çok ileri düzeyde olmasıydı. 3 puanın anlamı Beşiktaş için Kasımpaşa’ya oranla çok daha farkla şeyler ifade ediyordu. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ın kadrosunun yetersiz olduğu ama Bilic’in yarattığı felsefe ve oluşan ekip ruhuyla bu yarışta Beşiktaş’ın pes etmeyeceğini herkes iyi biliyor.
Kasımpaşa klas ayaklara sahip ama yedekler sırasındaki zaaf ve orta sıra takımı olma inancının getirdiği dikkat noksanlığı Paşa’yı fazla yukarı götüremez.

Haberin Devamı


DOĞRUYU BULDU


Bek diye alınan Motta, Serdar ve Köybaşı’nın bile eleştirildiği yere F.Bahçe maçında Necip’i koymak Bilic’in hatasıydı. Dün tecrübesi ve top kullanma yeteneği ile stoperde Necip’i oynattı.
Maç 0-0 devam ederken 22. dakikada gol çizgisinden kafayla Tunay’ın şutunu çıkarması ve ikinci Ba golünde rakip ceza alanında asist yapması Necip’in dün gecenin en başarılı isimlerinden biri olmasını getirdi.
Beşiktaş’a baktığımda gördüklerim:
1- Kaleci Cenk’in yükselen formu.
2- Ba’nın gol vuruşlarındaki hüneri ve almış olduğu pozisyonlar.
3- Sosa’nın her geçen gün artan takım adaptasyonu ve güçlenen fiziği.
4- Töre ve Olcay’ın, geçtiğimiz yıl da gördüğümüz dönemsel form düşüklükleri.
5- Motta’nın Beşiktaş formasını giyecek yetenekte olmadığı ve Serdar’ın geri dönüş problemleri...
Bu stat Beşiktaş’ın evi olmalı. Muhteşem zemini ve kompakt yapısı ile Kartal’ın bu statta iyi işler yapacağı görünen bir gerçek. Türk futboluna böyle bir stadı kazandıran Göksel Gümüşdağ’ı kutluyoruz ve Beşiktaş’a bu şansı vermesini diliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları