Davutoğlu karikatür

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu karikatür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 01:49

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirerek, “O devleti bilmez, tanımaz, ayakları yere basmaz, ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Antalya’daki bölge toplantısı öncesi uğradığı emekliler kahvesinde vatandaşlarla birlikte çay içen Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tartışmalarının hatırlatması üzerine şunları söyledi: “Bu konu milletvekillerimize sorulduğu zaman esprili bir şekilde cevap veriyorlar. Anlaşılıyor ki Sayın Davutoğlu’nun espri zekâsı fazla gelişmemiş. Espriyi zeki insanlar üretirler. Daha önce de partimizin milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgeler gazetelerde yayınlandı. O dönemde Sayın Davutoğlu Dışişleri Bakanı’ydı. Eğer bunu görmediyse bunu sorgulamadıysa büyük bir hata yapmış. Belge istiyorsa açsın gazetelere baksın, belgeleri görecektir. MİT hangi gerekçeyle CHP'li milletvekillerini fişliyor. ‘Efendim bunun belgesini göstersin’... Belgesi gazetelerde yayınlandı. Daha ne yapalım? Bu şuna benziyor: ‘Rüşvetin belgesi olur mu’ deniyordu ya...

Haberin Devamı

‘TESLİM OLUN’ TALİMATI

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde beni ziyarete geldi. Musul Başkonsolosluğu’nda 49 yurttaş rehine olarak tutulurken ben kendisine şu bilgiyi verdim: Sayın Başkonsolos kendisi Washington’daydı, Dışişleri Bakanlığı’nı arıyor, ‘Teslim mi olalım mücadele mi edelim?’ diye. Dışişleri Bakanı, Başbakanı arıyor. AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda... O da kendisi ‘Evet’ diyor, ‘Teslim olun’. Bunun belgesi yok. Ben bunu Davutoğlu’na anlattım. Bir bürokrat, o sırada Davutoğlu’yla gelen bürokrat ‘O telefonu ben ettim’ dedi. Belge mi istiyor benden.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!