Kızı bile taksiciyle istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kızı bile taksiciyle istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 21:18

Yolcularla taksicileri akıllı telefon uygulamasında buluşturan BiTaksi, sağladığı güvenlik önlemleriyle ilginç örneklere şahit oluyor. BiTaksi Kurucusu Nazım Salur’un anlattığı bir örneğe göre müşterilerinden bir tanesi kız istemeye taksi şoförleriyle gitmiş.

Haberin Devamı

TAKSİLERLE yolcuları bir araya getiren akıllı telefon uygulaması BiTaksi, kullanıcılara sağladığı güvenli yolculuk farklarıyla ilginç olaylara sahne oluyor. Taksi şöförleri üzerindeki önyargıları sağladıkları güvenlik süzgeçleriyle kaldırdıklarını belirten BiTaksi Kurucusu Nazım Salur, artık BiTaksi şoförlerini kız istemeye bile götürdüklerini anlattı. Salur, “BiTaksi şoförlerinden yaşadıkları ilginç olayları her zaman dinliyoruz. Son yaşanan olaylardan birisinde bir aile BiTaksi ile kız istemeye gidiyor. Gittikleri bölgede taksi durakları olmamasından dolayı, taksi şoförünü aşağıda beklemeye ikna ediyorlar. Ancak bu aile yolculuk esnasında kurulan samimiyetten dolayı BiTaksi şoförünün aşağıda bekletmek istemiyor ve kız istemeye eve çağırıyorlar. Sonrasında da beraber kız istemişler” dedi.

KADINLAR YOĞUNLUKTA

Sadece bir uygulama değil, aynı zamanda güven ortamı da oluşturduklarını söyleyen Salur, bu yüzden kadın kullanıcıların bazı saatlerde daha yoğun kullandığını belirtti. Salur, “Günde ortalama 5 bin 500 taksi yolculuğu BiTaksi ile yapılıyor. Yolculukların yarısını kadınlar yapıyor. Kadınlar özellikle 23.00-02.00 saatlerindeki taksi kullanımlarında BiTaksi’yi tercih ediyor. Kadınların BiTaksi’yi seçmelerindeki en büyük neden güvenli bir yolculuk vadetmemiz. BiTaksi’de çağırdığınız taksinin plakası, şoförün ismi ve bilgileri sistemimizde kayıtlı, siz de görebiliyorsunuz” dedi. BiTaksi müşterilerinin taksi hizmetinden veya şoförden bir şikâyetini olduğunda, bunun gereğini yaptıklarını söyleyen Salur şunları söyledi: “O şoförleri önce uyarıyor, sonra sistem dışına alıyoruz. Dolayısıyla sistem kendi kendini sürekli denetliyor.”

Haberin Devamı


İstanbul’da boş taksi bulmak zor

SALUR, İstanbul’da sabah saat 08.00-10.00 ve akşam 17.00-20.00 arasında boş taksi bulma oranının yüzde 5’ler seviyesine kadar düştüğünü söylüyor. BiTaksi ile bu oranı yüzde 30’a kadar çıkartmayı başardıklarını dile getiren Salur, “BiTaksi, İstanbul ve Ankara’da toplamda 10 bin taksi tarafında kullanılıyor. Bu sayede kullanıcıların uygulama üzerinden boş taksi bulma hızı her geçen gün artıyor” dedi.

Yüzde 100 yerli

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 2 yıllık bir şirket olan BiTaksi şu anda 60 kişilik bir ekibe ulaştı. İstabul Altunizade’de merkezi bulunan şirketin yazılımı ise Türkiye’de geliştiriliyor. BiTaksi’nin yüzde 100 yerli bir yazılım olduğunu anlatan Salur, “Uygulama kalite açısından şu anda dünyada sıralamaya girebilecek nitelikte. Yüzde 100 yerli olan BiTaksi uygulamasını gelecekte, farklı ülkelerde kullanılmak üzere ihraç etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Panik butonu geliyor

BiTaksi uygulamasına taksi şöförlerine ve müşterilerine yönelik özelliklerin çok yakın bir zamanda geleceğini anlatan Salur, geliştirdikleri ’panik buttonu’nu anlattı. Salur, “Panik buttonunun tüm testleri tamamlandı. Bu özellik BiTaksi uygulaması açıkken ekrana özel işaret çizilmesiyle çalışacak. Örneğin, ekrana ‘P’ harfi çizen bir müşteri veya taksici zor durumda olduğunu belirtebilecek. Biz panik mesajını direkt olarak Emniyet Müdürlüğü ile paylacağız” dedi. Salur bu özelliği devreye alabilmek için Emniyet Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!