Bağırın herkes duysun

Güncelleme Tarihi:

Bağırın herkes duysun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 01:18

İZMİR’de, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları, Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde protesto yürüyüşü yaptı. Konak Pier Köprüsü’nde toplanan kadınlar, eski Sümerbank binasına kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Bez üzerine bir haftada nakışla işledikleri, “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son. Güzel bir dünya için yürüyoruz” afişiyle yürüyüşe geçen kadınlar, “Bağırın herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun”, “Kadın kamu malı değildir”, “Erkek, devlet şiddetine son” dövizleri taşıdı.
Kendilerine destek vermeye gelen İzmir Müzisyenler Derneği’nin çaldığı parçalarla oynayan, halay çeken kadınlar adına konuşan Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Gülsen Kaplan, “Her gün 5-6 kadın öldürülüyor. 2014’te bugüne kadar 240 kadın erkek şiddetiyle can verdi. Çok sayıda kadın sokakta, işyerinde farklı biçimde şiddete maruz kaldı. Ancak siyasi iktidar kadına yönelik şiddeti engellemek için herhangi bir önlem almadığı, çalışma yapmadığı gibi şiddeti sıradanlaştırmaya çalışıyor. Örf, adet, namus, töre, edep, ahlak diyerek ceza indirimleriyle kadın katilleri korunuyor. Öyle ki katiller, ‘Öldürme hakımı kullandım’ diyecek kadar pervasızlaşabiliyor” dedi. CHP Milletvekili Hülya Güven’in de destek verdiği kadınlar, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!