Vale ambargosu

Denetimsiz işleyiş, vatandaşta fobiye dönüştü...

Haberin Devamı

Vale ambargosu

Vale fobisi.
Gökdelenler, apartmanlar, restoranlar, kafeler...
Bunlar bir bölgeyi ortak kullanıyorsa, oranın muhakkak söz sahibidir ‘vale.’
Mesela Ankara’da ilk akla gelen yer:
Çukurambar.

* * *

Otopark sorunu mâlum.
Trafik desen, 7/24 uyanık.
E tüm bunlara, cadde ve sokakları sermaye gibi gören...
Kendilerine özgü park şekliyle vatandaşın alanına ‘ambargo’ uygulayan valeler de eklenince...
‘İşin vale’si çıkıyor.

* * *

Tıpkı, okur Fuat Kutsal’ın Çukurambar’daki durumu özetleyen iletisindeki gibi:

DAHA ÇOK ARAÇ DAHA ÇOK PARA

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ndeki kafe ve restoranların önündeki vale ordusunu artık bilmeyen yok.
Bu valeler, ana caddeye, kaldırımlara ve yan yollara bütün araçları dik şekilde park ediyor. Sebebi ise daha fazla araç ve daha fazla rant. Valeler yolu tıkadığında bir laf söyleseniz anında sert bir dille karşılık veriyorlar. Biraz ileri gidip, hakkınızı ararsanız hakaret başlıyor.
Bu konuyu, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne yazdım. Ancak oradan aldığım cevapta, bu tür park hatalarında araç sürücüsüne ceza uygulandığı, sürücü yoksa aracın parka çekilip ceza yazıldığı şeklindeydi. Son umut, Burada Okur Yazar. Umarım bizim yazdıklarımızı, yetkililer görüyor, okuyordur.
NOT: Büyükşehir Belediyesi bu ay aldığı kararla, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ni (1425. Cadde’nin 1426. Cadde ile 1443. Cadde arası) ‘paralı otoparka’ dönüştürdü.

Haberin Devamı

Yol sulayan fıskiyeler

Vale ambargosu

Kentin ana arterlerinde sürücülere zor anlar yaşatan durumlardan biri de, hiç şüphesiz çim ve ağaç yerine yolları sulayan fıskiyeler...
Araçların 82 kilometre hıza kadar çıkabildiği Sabancı Bulvarı’nda, yolu sulayan fıskiyeleri fotoğraflayan okur Mehmet Gürer, iletisinde şu tepkiyi gösteriyor:
“Defalarca 153 Mavi Masa’yı arıyorum, dönüş yok. Maalesef Ankara’da sulama böyle yapılıyor, su da boşa akıyor. Kentin hemen her yerinde görmeye alıştığımız bu manzarayı bitirmek için bir kere de sizin aracılığınızla seslenmek istedim.”

SÖZ YETKİLİDE

Haberin Devamı

Kaldırımdaki gevrek işgal yıkılacak

Vale ambargosu

* Meşrutiyet Caddesi ile Karanfil Sokak’ın kesişiminde, imara aykırı bir şekilde duvarını genişleterek yaya geçişini engelleyen simitçiye, bu köşede yer vermemin ardından, Çankaya Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:
“Bahsi geçen işyeriyle ilgili Çankaya Belediyesi tarafından 16 Eylül’de yapılan denetimlerde imara aykırı yerlerin tespiti yapılmış ve 23 Eylül 2014 tarihinde de Belediye Encümeni’nce imar cezası kesilmiştir. Ayrıca imara aykırı bölümlerin yıkımı için talimat ilgili birimimize gönderilmiştir. Sözkonusu işyerinde imara aykırı yerlerin yıkımıyla ilgili işlemler başlatılmış olup, ayrıca Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne de gerekli işlemler hakkında bilgi verilmiştir.”

Haberin Devamı

MAKBUZU GÖSTERENİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

* Okur Bahir Oğuz Ayçin’in, “Emlak vergimin tamamını 30 Mart öncesi Yenimahalle Belediyesi’ne ödedim. Şimdi Koru Mahallesi Çankaya’ya bağlandı. Çankaya yeniden ödeme yapmamı istiyor. Yenimahalle Belediyesi de, ödediğim rakamın bütçeye girdiğini belirterek vermiyor” sözleriyle aktardığı sıkıntıyla ilgi hem Çankaya hem da Yenimahalle Belediyesi’nden açıklama geldi:
Çankaya Belediyesi: Vatandaşımız (Bahir Oğuz Ayçin) bu yıla ait emlak vergisini ödediğine dair makbuzu göstermesi halinde mağduriyeti giderilecektir. Benzer durumdaki vatandaşlarımızın belgelerini göstermeleri halinde aynı işleme tabi tutulacaktır.
Yenimahalle Belediyesi: Emlak Vergisi kayıtlı mükellefler için 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle tahakkuk ettirilmektedir. 2014 yılına ilişkin vergi tahakkukları da yasa gereği 1 Ocak tarihinden itibaren belediyemiz tarafından tahsil edilmeye başlanmıştır. İlçemizden ayrılan Ümit, Koru, Çayyolu, Alacaatlı, Dodurga, Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye mahalleleri yerel seçim takviminden sonra (30 Mart 2014) belediyemizden ayrıldığı için 2014 yılı vergilerinin belediyemiz tarafından tahsil edilmektedir. Yasalar çerçevesinde vergilerini toplayan ancak bürokratik bir takım anlaşmazlıklar neticesinde vatandaşlarımızın mağdur olmasından büyük üzüntü duymakla birlikte Yenimahalle Belediyesi bu sorunun bir tarafı değildir.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Çankaya’ya bağlı Koza Sokak’tan, Kırkkonaklar’a giderken inşaatın yaptığı kazı nedeniyle yol tek şeride düştü. Geli-gidişin tek şeritten sağlanmaya çalışılması, kazalara sebebiyet veriyor.
Kubilay YURDAKURBAN

* Yukarı Bahçelievler 79. Sokak girişindeki 21 numaralı dairenin önünde yer alan sokak aydınlatması, iki aydır yanmıyor. Etrafında iki kreş var. EnerjiSA’ya durumu 6 kez bildirdik, muhtara söyledik. Çözüm yok.
Remzi BAZLAMLAÇCI-emekli öğretmen

Yazarın Tüm Yazıları