ALES 23 Kasım sonuçları, soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ALES 23 Kasım sonuçları, soru ve cevapları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 14:29

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 23 Kasım Pazar günü yapıldı. ALES 23 Kasım sonuçları, soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek’te gerçekleştirilen sonbahar dönemi sınavı saat 9.30’da başladı ve 150 dakika sürdü. Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan test uygulandı. Sınavın sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

Sınava dair soru ve cevapların ise yüzde 10'luk bir kısmın ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının ise 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

ÖSYM’nin açıklamalarını takip etmek için TIKLAYIN

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atanmak ve lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görmek isteyenlerin ALES’e girmesi gerekiyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları kullanılacak. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekiyor. Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!