'Eşcinsellerin bebek sahibi olmasına mali destek sağlanmalı'

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsellerin bebek sahibi olmasına mali destek sağlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 11:55

Almanya'da eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olmasına yönelik sağlık kasaların destek olmasını Yeşiller ve Sosyal Demokratlar yıllardır talep ederken, muhafazakar politikacılar ise buna karşı çıkıyordu.

Haberin Devamı

Bu kez Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi üyesi bir politikacı aynı talebi dile getirdi.

CDU'lu Federal Aile ve Kadınlardan Sorumlu eski Bakanı Kristina Schröder, dölleme yoluyla bebek sahibi olmak isteyen eşcinsellerin sağlık kasaları tarafından maddi olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi. Schröder devlet için önemli olanın çocukların kararlı ve düzenli bir ortamda büyümesi olduğunu belirterek “Elbette öncelikli olan evli çiftlerin yanında olması. Ama eş olarak kayıtlı olan eşcinseller de çocuk sahibi olabilmeli” dedi.

"SEVİNDİM"
CDU'lu Schröder'in konuyu dile getirmesine Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti'li politikacılar tarafından sevindirici bulundu. Yeşiller'li Franziska Brantner ve Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) Sönke Rix yaptıkları açıklamayla Schröder'e destek çıktılar. Brantner “Bu tür seslerin Birlik Partilerin içinde çıkması çok güzel” derken Rix ise “Herkese eşit haklar verilmesinden yanayım. Schröder'in bu konuda bizim gibi düşünmesi beni sevindirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!