‘Delije’ Marko’yu kim öldürdü

Güncelleme Tarihi:

‘Delije’ Marko’yu kim öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:19

Galatasaray ile Sırbistan takımı Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçı öncesi kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko İvkoviç’in katilleri kayıp. İstanbul Emniyeti’ne göre ‘Delije’ (Deliler) olarak adlandırılan taraftar grubundan olan genç, kendi grubu içinde bıçaklandı. İki ülkenin gündemine oturan olayla ilgili Başbakan Davutoğlu’nun, Sırbistan Başbakanı Vucic’i arayarak başsağlığı dilediği ve olaylar hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Liv Hospital ile Sırbistan takımı Kızılyıldız önceki akşam Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması için İstanbul Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu’na geldi. Salonun 1 No’lu kapısının önünde müsabaka başlamadan yarım saat önce, 19.30 sıralarında iki takımın taraftarları arasında taşlı-şişeli, meşaleli kavga çıktı. Polis grupları uzaklaştırmaya çalışırken Kızılyıldız taraftarı Sırbistanlı Marko İvkoviç (25), kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılsa da kurtarılamadı.

EMNİYET: ‘GRUPTA BIÇAKLANDI’

Yazılı açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sırbistanlı grubu işaret etti: “Emniyet sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan, Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken, kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır.”

ARKADAŞ: ‘TEMAS OLMADI’

Haberin Devamı

Polisin verdiği bilgiye göre ölen gencin bir arkadaşı ifadesinde “İki grubun yakın teması olmadı. Polis araya girmişti” dedi. Cenazesi dün Sırbistan’a gönderilen İvkoviç’in pazartesi toprağa verileceği bildirildi.

Aşırı Sırp milliyetçisi taraftar grubu

İSTANBUL’da yaşanan olaylarla yeniden gündeme gelen Kızılyıldız’ın taraftar grubu ‘Delije’ (Deliler), milliyetçi söylemleriyle biliniyor. 2008 yılında Sırbistan’dan ayrılan Kosova için resmi internet sitelerinin ana sayfasında “Kosova Sırbistan’dır” ifadesini kullanıyor. 3 taraftar grubunun 7 Ocak 1989’da birleşerek kurdukları ‘Deliler’, kuruluş bildirisinde dahi kendilerini “Aşırı Sırp milliyetçileri” olarak tanımlıyor. ‘Deliler’, eski Yugoslavya’nın dağılmasını tetikleyen maç olarak kabul edilen Dinamo Zagreb-Kızılyıldız maçında da Zagrepli taraftarlara saldırmışlardı. AA

Davutoğlu aradı

SIRBİSTAN Başbakanı Aleksandar Vucic, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini arayarak failleri bulmak için her şeyi yapacağına dair söz verdiğini belirtti. Vucic, Galatasaray’ın koçu Ergin Ataman’ın sözlerinden rahatsız olduklarını da iletti. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da mevkidaşını arayarak başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

ADLİ VAKA

‘Delije’ Marko’yu kim öldürdü

İNTERNET sitesinden açıklama yapan Galatasaray Spor Kulübü olayları Kızılyıldız takımının taraftarlarının başlattığını iddia etti: “Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz.”

ERGİN ATAMAN’DAN ÖZÜR DİLETEN SÖZLER

OLAYLARIN ardından Galatasaray’ın antrenörü Ergin Ataman tepki çeken açıklamalar yaptı. “300-400 Sırp zıpır, taraftarımıza, Türk polisine taşlarla ve meşalelerle saldırdılar. Bunlara ‘terörist’ diyeceğim” diyen Ataman sonra özür dilemek zorunda kaldı. Başsağlığı dileyen Ataman “Açıklamalarım ölen taraftarı öğrenmemden önceydi” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS MARKOVIC

‘Delije’ Marko’yu kim öldürdü


SIRBİSTAN’ın İstanbul Başkonsolosu Zoran Markovic, olayları “Türk holiganların, Sırp vatandaşlarına düzenlediği terörist saldırısı” diye niteledi. Markovic, “Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarlarımız teröristmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!