Kız imam hatibe ciddi talep var

Güncelleme Tarihi:

Kız imam hatibe ciddi talep var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:19

SON zamanlarda gündeme gelen “Karma eğitim sona eriyor” iddialarına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan, kafaları karıştıran bir açıklama geldi. Kız imam hatip liselerine ciddi talep olduğunu belirten Bakan Avcı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEK KAT KIZLARIN
“Sadece belli yörelerde de değil, mesela Ankara’da da, imam hatiplere ciddi talep var. Dolayısıyla bu tür okullarda kız imam hatip okulu açıyoruz ve oraya da erkek öğrenci alınmıyor zaten. Bazen bina yetersizliği nedeniyle iki okul aynı binada eğitim görüyorsa ve bunlardan biri kız imam hatipse, ister istemez onu bir kata alıyorsunuz.”
ABLAMIN OKULU GİBİ
“Onun dışında karma eğitimle ilgili bir tasarrufumuz yok. Eskişehir’de ablamın okuduğu Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi vardı. Bir hayırsever tarafından yapılan bu okul dayanıklı olmadığı için yıkıldı ve başka bir okul türüne dönüştürüldü. Şimdi o hayırseverin talebine uygun olarak, kız lisesi olarak açılacak. Bu tür uygulamalar olabilir ama özellikle mevcut bir Anadolu, fen ve sosyal bilimler lisesinin cinsiyetlere göre ayrılması söz konusu değil.”

Yüzde 9.6 imam hatip

Haberin Devamı

BAKAN Avcı, 17 bin 96 ortaokulunun 1596’sı (yüzde 9.3) imam hatip, 10 bin 424 lise arasında da 1001’inin (yüzde 9.6) imam hatip Anadolu lisesi olduğunu söyledi. Meslek liselerinin oranının da yüzde 46.50 olduğunu belirtti.

‘Fişlemeyi bulamadık’

MÜDÜR atamalarında yaşanan “fişleme” iddialarına da yanıt veren Bakan Avcı, öğretmenlerin kimin fişlediğini bulamadıklarını söyledi. İddialara ilişkin Başbakanlık Teftiş Kurulu’na yazı yazdığını ve daha ileri teknik araştırma istediğini bildirdi.

Eğitim-Sen: Karma eğitim bitiyor

EĞİTİM-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, mevcut durumu “Karma eğitimin bitirilme süreci başlatıldı. Okullar dinsel yaşama göre dizayn edilirken, toplum da bu inançlar üzerinden değiştiriliyor” şeklinde yorumladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!