Tüm örgütler paralel

Güncelleme Tarihi:

Tüm örgütler paralel
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:19

Genelkurmay Başkanlığı, “Ordu içindeki ‘Paralel’ yapılanma” iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Haklarında yasal yeterli delil olanların TSK’yla ilişiklerinin kesildiği belirtilen açıklamadan sonra yapılan telefonlu bildirimde “Paralel’den kastın tüm örgütler” olduğu bildirildi. Açıklama özetle şöyle:

Haberin Devamı

‘KUMPAS’ TİTİZLİĞİ

‘Türk Silahlı Kuvvetleri, ulusal güvenliğimize yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlemektedir. TSK hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü TSK milli bir ordudur. Diğer taraftan devletimizin resmi yapısı dışında ister etnik yapıyı, ister dinimizi istismar eden kişi ve odaklarla etkin mücadele sürdüren en ciddi kuruluşun TSK olduğu unutulmamalıdır. TSK içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin TSK ile ilişikleri derhal kesilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün ‘kumpas’ yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde herhangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.”

BÖLÜCÜ ÖRGÜT DAHİL

Genelkurmay’ın yazılı açıklamasından sonra telefonla yapılan bilgilendirmede ise “İnternet sitemizde yapılan basın açıklaması, son zamanlarda muhtelif kişilerce TSK’ya yönelik yapılan asılsız iddialara yöneliktir. Paralel yapılanmadan kastımız, içinde bölücü terör örgütünün de dahil olduğu tüm paralel yapılanmalardır” denildi.

Suç duyurusu

Haberin Devamı

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bir televizyon programında, “Cemaat’ten kendisine yönelik hiçbir eleştiri gelmez” diyen emekli Yarbay Mustafa Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Genelkurmay’dan dün Necdet Özel adına yapılan yazılı açıklamada, önceki akşam yayınlanan ve konukları arasında emekli Albay Dursun Çiçek’in de olduğu Deşifre isimli programla ilgili de yasal sürecin başlatılacağı belirtildi. Açıklamada, “Deşifre programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsımla ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum” denildi. A ncak açıklamanın basında yer almasının ardından Genelkurmay’dan yeni bilgilendirme yapıldı. Bu mesajda ise “Sayın Genelkurmay Başkanı adına gönderilen kısa açıklamada kastedilen kişi emekli Yarbay Mustafa Dönmez’dir. Kesinlikle emekli Albay Dursun Çiçek değildir” ifadeleri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!