MİT, adı gibi ‘milli’ olsun

Güncelleme Tarihi:

MİT, adı gibi ‘milli’ olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) adındaki gibi ‘milli’ olmasını ve devlete hizmet etmesini istediklerini belirterek “İktidardan gelecek talimatla ‘Bir siyasal partiyi nasıl karıştırırım’ diye bir çabanın içine girmesini istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu ve Tekin Bingöl ile birlikte Erzurum’da Cumhuriyet Gençlik Merkezi’nin açılışına katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Şu anda Cumhuriyet’in değerlerini savunan, ulusal değerlere, milli değerlere bağlı olan, demokrasiyi ve özgürlüğü savunan, AKP’nin karşısında tek parti var, adı CHP. Devletin kurumları devlete hizmet etmiyorlar. AKP’ye hizmet ediyorlar. Bunlardan birisi de MİT içindeki bir gruptur. Biliyorsunuz yasayla kurulmuştur. Almanya’da Gestapo da yasayla kurulmuştur. Gestapo’nun özelliği neydi? Alman devletine değil, Almanya’daki iktidara hizmet etmekti. Biz Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bir siyasal partinin içişlerine müdahale etmesini istemiyoruz. Bunu açıklıkla da ifade ediyoruz.
Erzurumlu, Mustafa Kemal Atatürk’e destek verdi. Nene Hatun’un kenti aynı zamanda. Dolayısıyla kadını, erkeği ile Milli Mücadele’ye baş koymuş bir kent ve bu kentte bizim gençlerimizin var olması, seslerini daha gür çıkarmaları lazım. Biz milli bir partiyiz. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın küllerinden doğan bir partiyiz. Ülkemizin her tarafını huzura ve refaha götürmek istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!