Para sihirbazı yine sahnede

Güncelleme Tarihi:

Para sihirbazı yine sahnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 09:00

70 yaşında emekli olduktan sonra yeni bir şirketin başına geçilmez. Tabii ki Bill Gross değilseniz. Çünkü, bu ünlü işadamı 2014’te sadece 9 ay CEO’luğunu yaptığı PIMCO’dan ayırılırken 290 milyon dolar ikramiye aldı.

Haberin Devamı

Para sihirbazı yine sahnede
BAZI insanlar çalışmak için yaratılır. Bill Gross’ta bunlardan. Dünyanın en büyük yatırım fonlarından PIMCO’nun kurucusu ve eski CEO’su Gross’un PIMCO’dan ayrılırken aldığı ikramiye önceki gün ajanslara bomba gibi düştü. Bloomberg’e göre 70 yaşındaki CEO 2014’te sadece 9 ay CEO’luk görevini yürüttüğü PIMCO’dan 290 milyon dolar ikramiye aldı. PIMCO’da önceki CEO El-Erian bu görevi bıraktığında 5 yıldan fazla şirkette çalışmasına rağmen 210 milyon dolar ikramiye almıştı. Gross’un hayat hikayesi de oldukça enteresan iyi bir Hıristiyan olarak yetiştirilen Gross okul masraflarını çıkarmak için bir dönem profesyonel olarak kumar oynamış. İş hayatında gürültüden nefret ediyor.

Haberin Devamı

Para sihirbazı yine sahnede

Yakın çalıştığı insanlar onla toplantıya girdikleri zaman cep telefonlarını odanın dışında bırakıyor. Hollywood yıldızlarından aldığı lüks malikaneler daha manşetten düşmedi. Çalışanlarıyla çok konuşmayı da sevmiyor. Söyleyeceği acil bir şey yoksa çalışanlarının masasına post-it bırakıyor. Onu tanıyanlar sabah 4’te işe gitmesi ve bitmeyen enerjisiyle anıyor. Ve şimdi 70 yaşındaki bu ‘pil gibi’ adam yeni bir şirketin başına geçti.

MASRAFINI ÇIKARDI

1944 yılında Ohio’da doğdu. Babasının işleri onu kilometrelerce uzaktaki San Fransisco’ya sürükledi. Buradaki günleri ekonomik sıkıntılarla geçti. 1964’te üniversitenin psikoloji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans yapmak için paraya ihtiyacı vardı. Las Vegas’a gitti. Çalışmak için olduğunu sanmayın 21 oynamak için. 200 dolarla gittiği Las Vegas’ta 4 ay boyunca parasını 10 bin dolara çıkarmayı başardı. Burada kazanıdığı parayla yüksek lisans yaptı. Profesyonel kumarbaz olduğu günleri şöyle anlatıyor: “Kâğıt oynarken risk nasıl alınır hızlı karar nasıl verilir bunu öğrendim. Fon yöneticiliği yaparken 21 oynamanın bana ciddi katkıları olduğunu fark ettim.” İş hayatındaki disiplin ona 2.7 milyar dolarlık kişisel bir servet yaptırdı. Bu öyle bir disiplindi ki yönettiği ofislerde sese bile en ufak tahammülü yoktu. Çalıştırdığı traderların telefondan iş yapmalarına izin vermedi. Hepsini müşteriyle elektronik ortamda mesajlaşabilecekleri sistemler kullanmaya zorladı.

Haberin Devamı

Para sihirbazı yine sahnede

HEP İLERİ

Son yıllarda pul koleksiyonu yapma merakı da baş gösterdi. 1840-1870 yılları arasında Amerika’da basılmış olan pulların büyük bir bölümünü topladı. Koleksiyonundan bazı derlemeler 500 bin dolara alıcı buldu. Paradan para kazanmasını bilen bu adam puldan da para kazanmayı öğrendi. Kurduğu şirket PIMCO’dan ayrılmak onun için zor oldu. Şirketin New York’taki merkezi taşınırken koli koli ofis malzemeleri bile taşıdı. Şimdi ise onu yeni bir görev bekliyor. Janus isimli fon yönetimi şirketinin başına geçti. 70 yaşında bir ihtiyarın belki de çoktan emekli olması gerekiyordu. Ama Gross durmadı. Şimdi Janus fon yönetimi firmasının başına geçiyor. Amerikanın en zengin 277’inci adamının hayatı bir adım geri gitmiyor. Parolası: Hep ileri...

Haberin Devamı

Para sihirbazı yine sahnede

YOGA YAPIYOR GOLF OYNUYOR

PIMCO’yu kurduğunda zor günlerin onu beklediğinin farkındaydı. 270 milyar dolar parayı yöneten bu kurumun her zaman zor kararlar alması gerekecekti. Ancak stresten yoga ile kurtuldu. Bazı hisselerle ilgili tavsiyeleri de yoga hocasından aldı. Golf hobilerinden biri. Onu medyatik yapan özelliği ise geçen yıl Hollywood yıldızı Jennifer Anniston’dan aldığı 37 milyon dolarlık malikane oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!