TEOG

Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere sınav kâbusu yaşatmayalım diye TEOG sınavlarını hafta içine aldıysa, dershaneleri kaldırmaya hazırlansa da kim ne derse desin bu hafta çarşamba günü evlerde bir telaş, bir panik ve endişe olacak.

Haberin Devamı

Özellikle anneler “Biraz daha çalışsaydı, geç başladı...” sözleriyle, çocuklar da içlerinden geçirdikleri “Keşke biraz daha iyi dersi dinleyip, daha fazla test çözseydim...” düşünceleriyle son haftaya giriyorlar. 1 milyon 250 bini aşkın ortaokul son sınıf öğrencisinin liseye giriş anahtarı 26-27 Kasım’da yapılacak TEOG’da. Bu sınavın ilkini başaranlar, ikincisine daha güçlü bir şekilde hazırlanacaklar.
TEOG’da bu yıl en fazla belirsizlik özel okullarda. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin yaşadığı örnekten hareketle özel okullar bu yıl giriş yöntemlerini Bakanlığa onaylatmadan açıklamamaya kararlı. Bazı özel okulların Türkçe, matematik ve fen ve teknoloji derslerinin yanı sıra inkılap tarihi dersinin sınav sonuçlarını da barem alması sürpriz olmaz. Sınava 3-4 gün kala bunları bilmekte fayda var mı bilemem, ama sonradan eklenirse de şaşırmamak gerekiyor.
Geçmiş yıllarda bu tercübeyi yaşamış bir anne olarak önerim çocuklarınıza bu son birkaç gün test çözme taktikleri vermek. Soru okuma ve hızlı çözme yönünde öneriler sunmak en iyisi. Yoksa yeni bir konuyu anlatıp, eksiklerini tamamlamak için zaman kısa mı kısa.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü... Hepimizin hayatında iz bırakan, yol gösteren, kaderini değiştiren bir öğretmenin rolü vardır. Öğretmenler özellikle ülkemizde hak ettikleri yerde ve konumda değil. Her ne kadar “kutsal meslek” olarak velilerin gönlünde yerleri olsa da çocukların geleceğini yönlendiren bu meslek grubu mensuplarına daha fazla değer verilmesi şart. Başta kendi öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları