Saffet Susic: Fatih Terim neden gönderilmedi?

Güncelleme Tarihi:

Saffet Susic: Fatih Terim neden gönderilmedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 18:25

Bosna Hersek Milli Takımı'ndaki görevine 'başarısız' olduğu gerekçesiyle son verilen teknik direktör Saffet Susic, "Benim başıma gelenler diğer teknik direktörlerin de başına geldi ama hiçbiri görevden alınmadı. Türkiye'deki Fatih Terim neden görevinden alınmadı" dedi.

Haberin Devamı

AMK'nin haberine göre; EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında alınan başarısız sonuçlar sebebiyle Bosna-Hersek Milli Takımı’yla yolları ayrılan Teknik Direktör Safet Susic, iddia edilenin aksine Türkiye’den somut bir teklif almadığını söyledi. Susiç, “Türkiye’den ilginç bir teklif gelirse düşünürüm” dedi.

EURO2016 finallerine gidebilmek için B Grubu’nda mücadele eden ve 3-0’lık İsrail yenilgisinin ardından ülkesinde ağır eleştirilere maruz kalan, hakkında “futboldan anlamaz” ve “kaybeden” yorumları yapılan Safet Susic, 3 Mart 2010 yılında Gana ile oynanan maçla başlayan A Milli Futbol Takımı’ndaki kariyeri boyunca elde ettiği başarılarla ülke tarihinin “en başarılı” A Milli Takım Teknik Direktörü olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde görevinden alınmıştı.

Haberin Devamı

"FATİH TERİM’İ NİYE GÖREVDEN ALMADILAR?"
Safet Susic, EURO2016 elemelerinde dört maçta da galibiyet alamadığı için görevden alınmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “Biraz daha sabırlı olmaları gerekiyordu. Benim başıma gelenler diğer teknik direktörlerin de başına geldi ve hiç kimse görevden alma veya istifadan bahsetmedi. Sırbistan’da Mihajlovic, bütün şanslarını kaybettikten sonra yine sezon sonuna kadar takımda kaldı, daha sonra ayrıldı. Türkiye’deki Fatih Terim neden görevinden alınmadı?” dedi.

"BOSNA'NIN ŞANSI TÜRKİYE'DEN ÇOK DAHA YÜKSEK"

Türkiye’nin EURO2016 elemelerini aşması için zayıf bir şansı kaldığını öne süren Safet Susic, “Bizim geçme şansımız çok daha yüksek. İddia ediyorum, takımda kalmış olsaydım EURO2016’ya gitmek için şansımız vardı. Şu ana kadar olan şeyler için sorumluyum, ama milli takımımız EURO2016’ya gitmezse, ben artık sorumluluk almıyorum.” dedi. Bosna-Hersek Millî Takımı’nın EURO2016’ya gitmesi için 6 maçtan 5’ini kazanması gerektiğini belirten Susic, “Hatırlarsanız, FIFA 2014 Dünya Kupası eleme maçlarında 6 maçta 16 puan toplantıyı başarmıştık” ifadelerini kullandı.

"YENİLMEYECEK 2-3 TAKIM KALDI"
Uluslararası karşılaşmalardaki sürpriz sonuçları da değerlendiren Safet Susic, “Bugün hemen hemen bütün takımlar iyi gelişti ve yenilmez olan sadece iki üç takım kaldı, sürprizler de çok arttı. Örneğin birkaç yıl önce bir Faroe Adaları’nın Yunanistan’ı yenebileceğini hayal bile edemezdiniz. Bir Hollanda’nın İzlanda’ya kaybetmesi de mümkün değildi. Herkes artık gelişti ve bugün küçük bir takıma karşı çıkıp da ‘bunları kolay yeneriz’ diyemiyorsunuz. Dünyada belki bir Almanya veya İspanya güçlü takımlar olarak kaldı. Durum bu ama futbol oyunu için çok iyi oldu. Kazanmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!