İstanbul'a ne zaman kar yağacak? (Yurt geneli hava durumu)

Güncelleme Tarihi:

İstanbula ne zaman kar yağacak (Yurt geneli hava durumu)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 16:59

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu ile birlikte yurdumuzda etkisi gösterecek olan soğuk hava dalgası için vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.Meteoroloji bazı şehirlerimize kuvvetli yağışlar konusunda uyardı. İşte İstanbul hava durumu...

Haberin Devamı

Pazar günü için plan yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atmanız gerekiyor. Meteoroloji yetkilileri uyardı. Havalar soğuyacak beklenen kar ise İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek. Kış gelir gelmez, ülkemizin çoğu kesiminde soğuk havayla kendini hissettirdi. İstanbullu'lar bugün güne soğuk ve yağmurlu bir hava ile başladı. Meteoroloji Gnel Müdürlüğü ise fırtına ve yağmura karşı uyardı.

İSTANBUL'A KIŞ 20 OCAK'TA GELİYOR

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, aralık ayının ortasına kadar özellikle İstanbul başta olmak üzere yurdun Batı kesimlerinde kar yağışı beklenmediğini söyledi.

İstanbul'da ilk kar yağışının genellikle Aralık ayının 15'inde görüldüğünü, bu yıl tarihte "biraz sapma" yaşanabileceğini belirten Köse, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Deniz suyunun sıcak oluşu sebebiyle 5-6 gün sarkabilir ya da hiç yağmayabilir aralık ayında. İstanbul'un kışını, 20 Ocak 2015 ve sonrasında bekliyoruz. Kar yağışlarını bu mevsimde göreceğiz. Aralık ayının ortasında bir kar yağışı alırsak, bu da sürpriz olmasın. İstanbul, genel mevsim normallerinde iki kez 10 santim üzerinde kar yağışı alıyor. Birisini 20 Ocak 2015, diğerini ise şubat başında alıyor. Bu sene bu civarda kar yağışını ön görüyoruz. Yurdun büyük bölümünde de benzer hava koşullarının olacağını tahmin ediyoruz. Ama özellikle Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde çetin kış koşulları bekliyoruz."

Türkiye'de soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye devam ediyor.

Hava sıcaklığının dün sabah saatlerinden itibaren düşmeye başlamasıyla Samanlı Dağları'nın bölgede 1850 metrelik zirvesiyle en yüksek kesimi olan Kocaeli Kartepe'ye kar yağışı başladı. Kar kalınlığı cumartesi öğlen saatlerinde 10 cm aşarken İstanbul'un yanı sıra Kocaeli ve Sakarya'dan da birçok kişi kar görmek için Kartepe'ye akın etmeye başladı. Hakkari, Sivas, Kocaeli, Bolu ve Van beyaza büründü. İşte Abant'tan bir kare...

İstanbula ne zaman kar yağacak (Yurt geneli hava durumu)

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, gece yarısından itibaren ve Sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BAKMADAN GEÇME!