MİT’in işi çok size bakamaz!

Güncelleme Tarihi:

MİT’in işi çok size bakamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 16:53

Başbakan Davutoğlu: "Sayın Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının çok önemli işleri var yapacak, CHP'yle uğraşacak kadar vakti yok. Ayrıca hiçbir şekilde, hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır."

Haberin Devamı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Patnos İlçe Kongresi'ne katıldı. Ak Parti'nin Ağrı'daki kongresinde hitap eden Davutoğlu, 6-7 Ekim olayları dolayısı ile HDP'ye seslenerek "Eğer çözüm sürecinde samimiyseniz 6-7 Ekim olayları dolayısıyla bir kere bu millete bir özür borcunuz var. Bir daha bu milletin evlatlarını sokağa çıkmak için, şiddet için çağrıda bulunmayın. Çözüm sürecinde samimiyseniz bir daha kimseyi bu topraklarda şiddete davet etmeyin. Biz çözüm sürecini nihai kardeşlik süreci olarak tamamına erdireceğiz" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ HİÇBİR AKSAMA OLMADAN BAŞARIYA ULAŞTIRMAK İÇİN KARARLIYIZ"

Ak Parti hareketinin inşa edici vasfının olduğunu ifade eden Davutoğlu, çözüm süreci vurgusu yaparak "6-7 Ekim olaylarında Patnos, bu vandallara milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere ders verircesine dimdik ayakta durdu. Onun için size teşekkür etmeye, sizi bağrımıza basmaya geldik. Siyasi hareketler vardır, kadrolar vardır inşa ederler. Kadrolar vardır, hareketler vardır sadece tahrip ederler. Ak Parti hareketinin en önemli vasfı inşa edici vasfıdır. Bu inşa edici vasfı dolayısıyla da çözüm sürecine sahip çıktık. Çözüm sürecini milletimizin bekası için hiçbir aksama olmadan başarıya ulaştırmak için sürdürmeye de kararlıyız. 6-7 Ekim olayları aslında çözüm sürecine darbe vurmak için yapılan provokasyondu. Bu süreci başlatırken nasıl bizler güçlü bir irade ile yola çıkmışsak ve kardeşler arasındaki fitneyi yok etmeye çalışmışsak birileri de kardeşler arasına fitne sokmaya çalıştı. Çözüm sürecinde biz bütün Türkiye'yi kucaklamak üzere yola çıktığımızda önümüze ne engel gelirse gelsin o engellere takılmadan bu topraklardaki ebedi kardeşliği inşa etmeye ahdettik" açıklamasında bulundu.

MİT’in işi çok size bakamaz


"ÇÖZÜM SÜRECİNİ NİHAİ NOKTAYA GETİRENE KADAR OMUZ OMUZA ÇALIŞALIM"

Birilerinin bu topraklarda kardeşler arasında fitne sokmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, "Bu topraklarda kardeşlik isteyen herkese sesleniyorum. Gelin çözüm sürecini nihai noktaya getirene kadar omuz omuza çalışalım. Hep beraber bu süreci işleterek bu fitne tohumunu ekmeye çalışanlara gerekli dersi verelim" dedi.

"PATNOS'A YENİ BELEDİYE BİNASI İNŞASI İÇİN PARAYI TRANSFER ETTİK"

6-7 Ekim olaylarında mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğini söyleyen Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarından sonra milletimize seslenerek şunu söyledik. Biz yangın yerlerinden gül yetiştireceğiz. Onlar yıkmaya çalışırken biz inadına inşa edeceğiz. Onlar gönülleri yıkmaya çalışırken biz inadına bu topraklarda muhabbeti daim kılmak için gayret edeceğiz. Onlar fitne ve fesat için uğraşırken biz inadına bu topraklarda irfan ve medeniyet mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Buraya gelirken vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını beyan ettikleri hasarları tazmin etmiş olarak geliyoruz. Bize bildirilen hiçbir hasar karşılıksız kalmadı. Hepsi tazmin edildi. Vatandaşlarımızın bütün hasarlarını karşıladık. Gelirken belediye başkanımızın verdiği bilgiler ışığında Patnos'a 7 milyon Türk lirası, 7 trilyon Türk lirası, yeni bir belediyesi inşası için parayı transfer ettik. Biz yakılan ve yıkılan her yeri tamir ve inşa edeceğiz" diye konuştu.

MİT’in işi çok size bakamaz


"BU MİLLETE BİR ÖZÜR BORCUNUZ VAR"

Konuşmasında HDP'ye seslenen Davutoğlu, "Eğer çözüm sürecinde samimiyseniz 6-7 Ekim olayları dolayısıyla bir kere bu millete bir özür borcunuz var. Bir daha bu milletin evlatlarını sokağa çıkmak için, şiddet için çağrıda bulunmayın. Çözüm sürecinde samimiyseniz bir daha kimseyi bu topraklarda şiddete davet etmeyin. Biz çözüm sürecini nihai kardeşlik süreci olarak tamamına erdireceğiz" ifadelerini kullandı.

"'BİZİM DIŞIMIZDA PARTİLERE HAYAT HAKKI YOK' DEMEYE ÇALIŞTILAR"

6-7 Ekim olaylarında Ak Partili binaların hedef seçildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarını çıkaranlar şu mesajı vermek istediler. Demek istediler ki, Ak Parti binalarına, belediyelerine saldırarak, buralarda bir tek biz siyaset yaparız. Bizim dışımızda partilere hayat hakkı yok, demeye çalıştılar. Biz de söylüyoruz ve buradan meydan okuyoruz. Türkiye'nin her köşesinde her santimetrekaresinde Ak Parti bayrağı ve albayrak dalgalanacaktır. Biz Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya milletimizi temsil etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MİT’in işi çok size bakamaz


"İSPAT EDEMİYORSAN DEVLET KURUMLARINI ZAYIFLATMAK ÜZERE FAALİYET GÖSTEREN BİR İHANET İÇİNDESİN"

Milli İstihbarat Teşkilatı hakkındaki iddialarına ilişkin olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Davutoğlu, şunları kaydetti: "Sayın Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının çok önemli işleri var yapacak, CHP'yle uğraşacak kadar vakti yok. Ayrıca hiçbir şekilde, hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır. Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum, iftiralar üzerine siyaset yapmayın.

Son olarak Kılıçdaroğlu, ne dedi biliyor musunuz? Güya Milli İstihbarat Teşkilatımız, Cumhuriyet Halk Partisi'ni karıştırmak için bazı faaliyetlerde bulunuyormuş. Kılıçdaroğlu'nun göremediği husus şu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumları, gece gündüz bu vatanın emrinde ve hizmetindedir. Kılıçdaroğlu, son 2 ay içinde kongresinde dahi kendisine imza vermiş olan delegelerin oyunu dahi alamadı. Partisi içinde her türlü görüş, birbiriyle çatışır hale geldi. İstifa edenler oluyor. Kılıçdaroğlu ise bütün bu olanları sadece seyrediyor. Öyle bir takım düşünün ki herkes kendi oyununu oynuyor. Kılıçdaroğlu da kendini antrenör zannedip etrafta dolaşıyor. Öyle bir itham ki bu. Güya Milli İstihbarat Teşkilatı'nın CHP içinde birtakım faaliyetler yaptığı. Aslında Kılıçdaroğlu kendi zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. İftiralar üzerine siyaset yapmayın. Devlet kurumlarını zaafiyet içinde göstermeye çalışmayın. Elinde bir delil varsa Kılıçdaroğlu, çık ve söyle. Çık ve ispat et. İspat edemiyorsan devlet kurumlarını zayıflatmak üzere faaliyet gösteren bir ihanet içindesin."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!