Gökçek: ODTÜ, tecavüz etmiş durumda

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: ODTÜ, tecavüz etmiş durumda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 01:04

Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında ‘ağaç kesme’ polemiği sürürken, Başkan Melih Gökçek sert açıklamalarda bulundu: “Şu anda Eymir, ODTÜ’nün sorumluluğunda değil, Özel Çevre Koruma Kurulu’nun (ÖÇK) sorumluluğunda. Yani ODTÜ, ÖÇK’nın alanına tecavüz etmiş durumda.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “ODTÜ Eymir’de ağaç katliamı yapıyor” tweet’inin ardından gündeme gelen Eymir’de ağaç kesimi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
Başkan Gökçek’in tweet’inden ardından ODTÜ yetkilileri ağaçların, Ankara Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan izinle kesildiğini savunarak başvuru belgesini kamuoyu ile paylaştı.
ODTÜ’lü yetkililerin belgeyle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını öne süren Gökçek, Ankara Hürriyet’e konuştu:

KESİM İÇİN VERİLMİŞ İZİN YOK

“ODTÜ her gün bir yalanla ağaç katliamına kılıf uydurmaya çalışıyor. Önceki gün, kamuoyunu yanıltmak amacıyla belge diye Orman İşletme Müdürlüğü’ne verdiği belgeyi dağıttı. Hemen Orman Bakanlığı’ndan araştırdım. ODTÜ kesim için müracaat etmiş ama kesim için şu ana kadar verilmiş herhangi bir izin yok. Üstelik Orman Bakanlığı müracaatları ibreli ağaçlar için değerlendiriyor. Ama buna karşılık Eymir kenarında katledilen ağaçlar için en ufak bir izin söz konusu değil. ODTÜ’den izin belgesini göstermesini istiyorum.

Haberin Devamı

RANT AMAÇLI BİR KESİMDİR


Şu anda Eymir, ODTÜ’nün sorumluluğunda değil, yeni yapılan imar planıyla Özel Çevre Koruma Kurulu’nun (ÖÇK) sorumluluğunda. Yani ODTÜ, ÖÇK’nın alanına tecavüz etmiş durumda. Davet ediyorum hadi izin belgesini göstersinler ve planda Eymir’in kendilerine verildiğini ispat etsinler. ODTÜ, kıyı kenarındaki ağaçları suyun kuruttuğunu söylüyor. Peki bu ağaçların restoranın yakınında olması tesadüf mü? Madem öyle gölün dört bir yanını değil de neden restoranın yanındaki ağaçları kestiler. Bu tamamıyla rant amaçlı bir kesimdir.

AYLİN, AYGÜN NEREDESİN

ODTÜ’nün yanındaki 1071 Malazgirt Bulvarı’nı sadece halkın yararlanması için açtığımızda hizmete karşı çıkanlar, rant için ağaçları kesmekten kaçınmıyorlar. Neredesiniz ODTÜ’lü gençler, neredesiniz CHP’li milletvekilleri. Aylin, Aygün neredesin. Kent Konseyi yetkilileri beni ziyarete geldiler. Yarın itibariyle belge ve bilgilerle birlikte ODTÜ Rektörü ve yönetimi hakkında Eymir’deki ağaç katliamı ile ilgili suç duyurusunda bulunuyorlar. Zaten Orman İşletme Müdürlüğü ve ÖÇK’nın da bu konuda suç duyurusunda bulunması kamu görevleridir. ODTÜ ağaç katliamının hesabını mutlaka vermelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!