İlk kar düştü

Güncelleme Tarihi:

İlk kar düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 01:18

Başkent’te önceki gece başlayan yağmur, hava sıcaklığının düşmesinin ardından yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Büyükşehir ve metropol belediyeler, kar küreme araçları ve tuz stokları ile kış aylarına hazır olduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Ankara şehir merkezinde önceki gece yağmur etkili olurken, hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte yüksek kesimlere kar düştü. Kaldırımlarda ve bazı trafik levhalarında kar birikintilerinin oluştuğu görüldü. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğa, günler öncesinde yaptığı uyarı ile cumartesi günü Ankara'da kar yağışı beklendiğini duyurmuş, Ankaralıları kar yağışı ve soğuk havaya karşı uyarmıştı. Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele için tüm hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Belediye Başkanı Melih Gökçek, 24 saat üç vardiya halinde gerçekleştirilecek karla mücadele çalışmasında gerekli durumlarda 2 bin personelin görev yapacağını bildirdi.

658 ARAÇ HAZIR

Gökçek, 82 özel donanımlı kar küreme aracı (Unimog), 10 Ateko, 70 kürekli kamyon, 245 kamyon, 80 ekip aracı, 50 greyder, 35 loder, 50 Beko-Loder, 30 dozer ve 6 özel donanımlı solüsyon tankeri olmak üzere toplam 658 adet araç ile çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Gökçek kar hazırlıklarıyla ilgili şunları söyledi:
“Karla mücadele araçlarını trafiğin çok yoğun olduğu yerlerde kullanmayı düşünüyoruz. İlçelerle ilgili de özellikle Polatlı, Kızılcahamam, Kazan ve Çubuk’ta kar küreme araçlarımız faaliyet gösterecek. Diğer ilçelerimizde ve köy yollarında da kar temizleme işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Şu an 30 bin ton tuz stoğumuz var. İlave olarak 40 bin ton tuz daha alıyoruz.”

Haberin Devamı

KARLI GÜNLERİ BEKLİYORLAR

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını tamamlayarak karlı günleri beklemeye başladı. 50 kişilik karla mücadele ekibi, 15 büyük, 4 küçük kar küreme ve tuzlama aracıyla 7/24 mesai yapacak. Ekipler ve araçların kış boyunca belirli noktalarda kar nöbeti tutarak yolların kapanmaması için çalışacağını aktaran Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Tam donanımlı araçlarımız ve uzman ekibimiz 24 saat yolları açık tutacak” dedi.

FİLO GÜÇLENDİRİLDİ

Kış hazırlıklarını tamamlayan Çankaya Belediyesi, araç filosunu, eklediği 5 kamyon ile güçlendirdi. Bu yıl kar küreme aracı, kürekli kamyon, kamyon, tuz serici, dozer ve greyderden oluşan 42 araçlık filo ve 500 personel ile 24 saat çalışılacağını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya sınırları içinde 5 farklı noktada da tuz ikmal çadırı kurulacağını bildirdi. Güçlendirilen araç filosu hakkında Çankaya Belediyesi Yıldız Yerleşkesi’nde bilgi veren Taşdelen, “Karın, vatandaşlarımızın hayatını aksatmasına izin vermemek için araç, ekipman ve personel kadromuzu güçlendirdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!