METEKSAN'dan taktik radar

Güncelleme Tarihi:

METEKSANdan taktik radar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 01:04

Savunma sanayi şirketi METEKSAN, sınır ve alan güvenliğine yönelik "insan ayırt edebilen" çevre gözetleme radarı "Retinar PTR"yi üretti.

Haberin Devamı

Radar, bölgedeki insan hareketliliğini tespit ederken, 4 kilometreye kadar tarama yapabiliyor. Radarın tanıtımına ilişkin toplantı, Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan METEKSAN Genel Müdürü Selim Murat Erciyes, ürünün yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaçlara yönelik geliştirildiğini söyledi. Radarın yüksek teknoloji kullanılarak üretildiğini belirten Erciyes, "Ürünü ihraç etmenin mutluluğunu yaşayacağımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı. Ürün hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Kerem Alparslan da radarının konuşlandığı noktada tarama yaparak, güvenlik bölgesi oluşturduğunu söyledi.

İNSAN VE HAYVANI AYIRIYOR

Radarın bölgedeki hareketlenmeyi tespit edebildiğini ifade eden Alparslan, "İnsan ve hayvan teşhisi dahil çok ciddi sonuçlar sunan radar, karakol, kamp, kıyı, kritik tesisler, boru hatları, enerji santralleri ve hava alanları gibi tesislerin güvenliğini sağlayacak bir sistem. Tasarımı kompakt ve hafif olarak yapıldı. Taktik saha için son derece uygun. Taşınabilir olmasının yanı sıra araca konfigürasyonu söz konusu. Bu şekilde aslında tam güvenliği sağlayacak bir yapı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!