Hacettepe Rektörünün askerlik önerisi CHP'nin çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe Rektörünün askerlik önerisi CHPnin çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 15:03

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer'in üniversite öğrencileri için askerlik görevini yaz aylarındaki tatillerde yaptırma projesi, CHP'nin çıktı.

Haberin Devamı

Proje, CHP'nin 2011 seçimleri öncesinde Halka verdiği 41 söz arasında yer alıyor.

Projenin mimarlarların Emekli Tuğgeneral Ali Er Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Rektörü'nün, 2011 yılında CHP tarafından ortaya atılan, seçim kampanyasında kullanılan bu projeyi, kendi projesi gibi sunmasının "etik dışı olduğunu" söyledi.

Hacettepe Rektörünün askerlik önerisi CHPnin çıktı
REKTÖRDEN ASKERLİK ÖNERİSİ: ÖĞRENCİYKEN GİDİLSİN


Er, "Bedelli askerliğin dillendirildiği bu dönemde Hükümet CHP’nin bu önerisi doğruda kopyaladığı belli olmaması için böyle bir yola başvurmuş. AKP, Hacettepe Üniversitesi rektörünü kullanarak, CHP'nin ortaya koyduğu bir projeyi sahiplenmeye çalışıyor" dedi.

Hacettepe rektörü'nün projeyi "milli proje" adı altında önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a sunması, ardından da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den randevu almasını, "CHP'nin projesini aşırma girişimi" olarak nitelendiren Er, "Sayın rektörü, AKP'nin bu tip aşırma girişimlerine alet olmamaya ve emeğe saygıya davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

CHP'NİN KAMPANYASINDA VAR

Yaz aylarında üniversite öğrencilerinin askerlik hizmeti CHP'nin 2011 seçimlerinde halka verdiği 41 sözden 3ncü sırada yer alıyor. CHP'nin 2011 kampanyasında proje, "Zorunlu askerlik 6 aya indirilecek, üniversite öğrencileri askerliklerini yaz tatilinde yapabilecek," ifadesiyle yer alıyor.

CHP’nin 2011 seçimleri öncesinde ortaya koyduğu 41 vaat’in 3. Maddesi

Hacettepe Rektörünün askerlik önerisi CHPnin çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!