Jill Biden, Ayasofya Müzesi'ni gezdi

Güncelleme Tarihi:

Jill Biden, Ayasofya Müzesini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 14:49

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Ayasofya Müzesi ile Arasta Bazaar'ı gezdi. Biden, "Türkiye'de olduğum için çok memnunum. Ayasofya'yı gezdim. Çok güzel ve şaşırtıcı. Pazarı da gezmekten keyif aldım" dedi. Jill Biden, daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a çay içmeye gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

Jill Biden, Ayasofya Müzesini gezdi
Eşine Fas, Ukrayna ve Türkiye'yi kapsayan denizaşırı seyahatte eşlik eden Jill Biden, İstanbul'da tarihi mekanları dolaştı.

Ziyaretine Ayasofya Müzesi'nden başlayan Biden'a, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın eşi Holly Bass eşlik etti.

AYASOFYA'YA HAYRAN KALDI / Foto Galeri

Jill Biden ve Holly Bass, Ayasofya Müzesi'nin girişinde, Protokol Rehberi Yasemin Bostan tarafından karşılandı. Bostan, Ayasofya Müzesi hakkında konuklarına bilgi verdi.

Müzede 45 dakika kalan Biden, müzenin üst katındaki Hz. İsa'nın mozaiklerini inceledi. Biden'ın gezisi sırasında müze ziyaretçilere kapatılmadı.

Ayasofya Müzesi'nin ardından Jill Biden, Sultanahmet'teki Arasta Bazaar'da dolaştı. Tarihi pazarda şal ve takı dükkanlarına giren Biden, esnaftan ürünler hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Jill Biden, Ayasofya Müzesini gezdi


Pazarı gezdikten AA muhabirinin sorusu üzerine Biden, "Türkiye'de olduğum için çok memnunum. Ayasofya'yı gezdim. Çok güzel ve şaşırtıcı. Pazarı da gezmekten keyif aldım" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in eşi Jill Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a çay içmeye gideceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!