Mimar Sinan'ın kalfalık eserinde Kafekondu

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinanın kalfalık eserinde Kafekondu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 13:54

Zaman Gazetesi’nin 9 Kasım tarihinde gündeme getirdiği “Süleymaniye Camii’nde kafekondu” haberi gündemdeki yerini koruyor. Aynı konuyu bugün de Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından İsmail Kılıçarslan, “Cuma namazını VIP kılmak” başlığı ile köşesine taşıdı.

Haberin Devamı

İşte Kılıçarslan'ın yazısından bir bölüm

"İş adamı ya da yüksek bürokrat falansanız Cuma namazlarınızı hünkar mahfilinde kılabiliyor, namaz sonrası o bahçede ne işi olduğunu kimsenin izah edemediği o zevksiz mavimsi lacivertimsi ‘çadır kafe’de karnınızı doyurup, kahvenizi yudumlayıp, nargilenizi çekiştirebiliyorsunuz.

İŞTE TARİHİ CAMİDEKİ O KAFENİN FOTOĞRAFLARI

Hem de hangi camide? Kanuni armağanı, Mimar Sinan emaneti mübarek mabedimiz Süleymaniye’de...

Mimar Sinanın kalfalık eserinde Kafekondu

Kim yapıyor bunu? Caminin ve türbelerin restorasyon işini üstlenen firmanın sahibi.

Hadi Kanuni’ye saygınız yok, Sinan’a sevgisizsiniz falan. Anladık. Itri’nin bestelediği tekbire; Yahya Kemal’in yazdığı şiire nasıl kıydınız be? Bu nasıl bir edepsizlik biçimi, bu ne aymaz bir ahmaklıktır?

Haberin Devamı

Önce hikâyenin gelişimini anlatayım. Sosyal medyada gezinirken ‘Süleymaniye Camii bahçesinde bir bölgenin sadece iş adamı, siyasetçi ve bürokratlara ayrıldığını biliyor muydunuz?’ cümlesiyle karşılaştım. Cümlenin altında da, Süleymaniye Camii’nin bahçesinde hazırlanmış beyaz masaların yer aldığı bir fotoğraf vardı. Ben, derhal birkaç kaynağa ulaşıp fotoğrafın aslını sordum. Aldığım cevap ‘bahçedeki bir iftar programının hazırlığı’ oldu. Bir camii bahçesinde iftar etmekten daha doğal ne olabilirdi?

Bu bilgi üzerine ben de o sosyal medya mesajını, yani Süleymaniye Camii’nin bahçesinin bir kısmının özel bir takım insanlara ayrıldığı iddiasını, aynen paylaşıp şöyle yazdım: ‘Şuna inanacak zekâda birileriyle aynı havayı soluyoruz. Eh, ceza olarak bize yeter.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!