Necdet Özel: Yasal yollara başvuracağım

Güncelleme Tarihi:

Necdet Özel: Yasal yollara başvuracağım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 12:53

TSK'dan sabah saatlerinde yapılan kısa açıklamada Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in dün akşam yayınlanan ve konukları arasında emekli Albay Dursun Çiçek'in de olduğu Deşifre programında asker ve kendisine yönelik ithamlar nedeniyle yasal yollara başvuracağı belirtildi. Kısa açıklamada isim verilmedi. Ancak bir süre sonra Genelkurmay'dan ek bir yazılı açıklama daha yapıldı ve kast edilen kişinin kesinlikle emekli albay Dursun Çiçek olmadığı vurgulandı ve ''Kast edilen kişi Emekli Yarbay Mustafa Dönmez'dir'' denildi. Dönmez, Özel için “Cemaatten kendisine yönelik hiçbir eleştiri gelmez” demişti.

Haberin Devamı

NECDET ÖZEL: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIM

Dün akşam bir TV kanalında yayınlanan programda TSK ve Genelkurmay Başkanı hakkındaki iddialar üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den açıklama geldi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''Deşifre programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsımla ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamouyunun bilgisine sunuyorum."

''KAST EDİLEN KİŞİ EMEKLİ ALBAY DURSUN ÇİÇEK DEĞİLDİR''

Genelkurmay Başkanlığı, sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile ilgili ek bir notu basın ile paylaştı.

Haberin Devamı

Basın notu, şu şekilde: “Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı: Sayın Genelkurmay Başkanı adına gönderilen kısa açıklamada kast edilen kişi Emekli Yarbay Mustafa Dönmez'dir. Kesinlikle Emekli Albay Dursun Çiçek değildir. Internet sitemizde yapılan Basın Açıklaması ise son zamanlarda muhtelif kişilerce TSK'ya yönelik yapılan asılsız iddialara yöneliktir. Paralel yapılanmadan kastımız içinde Bölücü Terör Örgütünün de dahil olduğu tüm paralel yapılanmalardır."

Necdet Özel: Yasal yollara başvuracağım
TSK'dan iddialara açıklama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!