Antalya’ya yeni meslek yüksekokulu

Güncelleme Tarihi:

Antalya’ya yeni meslek yüksekokulu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 11:18

Antalya’nın Demre İlçesi’nde ‘Demre Hizmet ve Eğitim Vakfı’ tarafından yaptırılacak olan Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Demre Meslek Yüksekokulu’nun temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Demre merkezi Karabucak Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Finike Belediye Başkanı Osman Kaan Sarıoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kutsal Kaya, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘Uygarlığa katkı yapmalıyız’

Haberin Devamı

Törende konuşan Vali Yardımcısı Turan Eren, gelişim, kalkınma, üretim, ihracat ve insanca yaşamak için eğitimin şart olduğuna işaret etti. Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırımların eğitim için yapıldığını anlatan Vali Yardımcısı Eren, "Eğitim yatırımlarının bir bölümü hayırsever, duyarlı insanlar tarafından, bir bölümü de devletimiz tarafından yapılıyor. Son yıllarda Antalya’da yapılan eğitim yatırımlarının yüzde 40’ı duyarlı hayırseverler tarafından, yüzde 60’ı da devletimiz tarafından yapılmaktadır. Eğitimin ve aydınlanmanın taşraya yayılması bu okullarla olacaktır. Eğitim ve öğretimle daha çok üreten, çağdaş uygarlığa daha çok katkı yapan bir ülke olmalıyız" dedi.

‘Eğitim için dükkan sizin’

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Meslek Yüksekokulu hizmete girdiği zaman, 600 gencin eğitim öğretim göreceğini söyledi. Demre’nin turizm alanındaki eleman açığının bu okulda yetişen gençlerle kapanacağını belirten Başkan Türel, "2023 yılında Avrupa’nın 3’üncü büyük ekonomisi olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin, bu hedefe ulaşması ancak eğitimle olacaktır. Bu temel atıldıktan sonra biliyorum, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kapsından gitmeyecektir. ‘Eğitim için dükkan sizin’. Bu okulun en kısa sürede tamamlanması için her türlü katkıyı yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de dünya tarihinde bilime ve eğitime önem veren ulusların geldiği noktanın önemine işaret ederken, eğitilmiş toplum olarak bilim hazinesine sahip Türkiye’nin dünya liderliğine oynayan bir ülke olduğunu belirtti. Eğitimin ülkenin geleceği ve yarını olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe, Demre Meslek Yüksekokulu’ndan ülkesine ve ulusuna hizmet edecek insanlar yetişeceğini ifade etti.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, ilçenin hızla kabuk değiştirdiğini anlatırken, Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise Demre’nin hayalini gerçekleştirmenin ilk adımını attıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından okulun yapımına 50’şer bin lira bağışta bulunan Demreli işadamı ve eski Antalya Milletvekili Dr. Hasan Önal ile Mehmet Topaloğlu, Bayar Taşkın ve Ali Topçu’ya plaket verildi. Sonrasında protokol üyeleri birlikte butona basarak Demre Meslek Yüksekokulu’nun temelini attı.

Haberin Devamı

Demre Meslek Yüksekokulu, 57 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. Toplam 7 bin metrekare kullanım alanına sahip okulda, 11 derslik, laboratuarlar, 200 kişilik toplantı salonu, 300 kişilik konferans salonu, 200 kişilik yemekhane, idari bölümler, öğretim üyesi odaları gibi bölümler yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!