Dilara'nın okul özlemi bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Dilaranın okul özlemi bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 11:13

Bursa'da, okullardaki sistem değişikliğinin ardından evinden uzaktaki ortaokula gidemeyen bedensel engelli 14 yaşındaki Şevval Dilara Kurt’un sorununa, Bursa Valiliği el attı. Dilara’nın okula götürülüp getirilmesi için özel servis aracı ve refakatçi görevlendirildi.

Haberin Devamı

Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’na giden Dilara, okulunun ilkokula dönüştürülmesi ile birlikte evine uzak olan Başöğretmen Ortaokulu’na gitmek zorunda bırakılınca eğitimine devam edemedi. 2000 yılında erken doğum nedeniyle 'Beyinde su toplanması' olarak bilinen 'Hidrosafeli' hastalığı teşhisi konulan Dilara’nın okul özlemi, televizyon ve gazetelerde haber olarak yer alınca, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı devreye girdi. Bunun üzerine izinde bulunan Bursa Valisi’nin talimatıyla, okulda incelemelerde bulunuldu. İncelemelerin ardından yapılan yazılı açıklamada, Dilara’nın evine 700 metre mesafede bulunan okulunda, giriş-çıkış olmak üzere 2 engelli rampasının olduğu, sınıfı birinci katta bulunan Dilara’nın okulunda, engelli tuvaletinin de yer aldığı belirtildi.
Dilara’nın, devlet memuru olan annesinin evde özel eğitim teklifini kabul etmediği görüşünün belirtildiği yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Dilara’nın eğitim gördüğü Mustafa Münevver Olağaner İlkokulu’nun öğretmenleri duyarlı davranarak, eğitimine devam etmesi için kendisine akülü engelli arabası satın aldı. Sorunun, öğrencinin okula ulaşımı için istenen servis hizmetinden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Problemin çözümü açısından aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’da yardım yapılmasının düşündü. Ancak annenin devlet memuru olması nedeniyle bu yardım gerçekleşemedi. Dilara’nın okula devamı konusunda aile ve öğrenciye destek olmak için rehber öğretmenler görevlendirildi."

Haberin Devamı

Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, Dilara’nın yeniden eğitime başlaması için pazartesi gününden itibaren özel bir araç görevlendirileceğini belirterek, Dilara’yı evden okula götürecek araçta, öğrenciye eşlik etmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden de bir görevlinin hazır bulunacağını söyledi.

Dilaranın okul özlemi bitiyor
DİLARA’NIN OKUL ÖZLEMİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!