En çok işe alım perakendede

Güncelleme Tarihi:

En çok işe alım perakendede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 11:09

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, ekim ayını kapsayan istihdam raporunu yayınladı. Rapora göre ekim ayında en çok eleman arayan sektörlerin başında yüzde 11 ile perakendecilik-toptancılık geldi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3.5 milyon kişinin çalıştığı sektörde yeni açılan mağazalar ve genişleyen kadrolara alınacak kişilerin yanı sıra, ayrılan çalışanların yerine yapılan yerleştirmeler de işe alımları sürekli kılıyor.
Turizm-otelcilik sektörü (yüzde 7), yaz aylarına göre eleman ihtiyacı azalsa da ikinci sırada yer aldı. Hizmet (yüzde 7), sağlık ve lojistik sektörlerinde (yüzde 6) ise eleman arayışının arttığı gözlendi. Hizmet sektörü 7. sıradan ekimde 3. sıraya yükseldi.

Bütün sektörler genelinde satış temsilcisi her dönemde en çok aranan pozisyon iken, ekim ayında bir ilk gerçekleşerek mağaza satış danışmanlığı (yüzde 18), diğer sektörlerin satış uzmanı ihtiyacını (yüzde 10) geçti.

İstanbul yine birinci
Hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru yapılan iller sıralamasında ilk sırada İstanbul yer aldı. İstanbul’u Ankara, Antalya ve İzmir izledi. Raporu değerlendiren Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek, “İlk sırada yer alan perakende sektörünün, diğer sektörlerle arasını biraz daha açtığını görüyoruz. Orta düzey yönetici atamalarında da perakende önde görünüyor. Ekim, ilk 10 sektör sıralamasında değişiklikler gördüğümüz bir ay oldu. Yaz aylarında biraz yavaşlayan lojistik, bankacılık ve sağlık sektörleri eksik kadrolarını tamamlamak için harekete geçti. Bu sektörlerde çalışmak isteyen kişilere güncel iş fırsatlarını takip etmelerini ve başvuru yapacakları sektör ve alana uygun bir özgeçmiş hazırlamalarını öneriyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!