İlk nesil yalnız ölmesin diye...

Güncelleme Tarihi:

İlk nesil yalnız ölmesin diye...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 11:01

DARÜLACEZE Acil Durum Manevi Destek hizmetinde yıllarca gönüllü çalışan Halil Aydemir, Almanya’daki ağır hasta Türk yaşlılar için girişimde bulundu.

Haberin Devamı

Önce, Köln Sağ Ren Bölgesi Palliatif ekibi SAPV’ın kitapçığı Türkçe’ye çevrildi. Aydemir’in kızı sosyal pedagog Safiye Aydemir’in çevirisini yaptığı ‘Uzmanlaşmış Ambulant Palliatif Bakımı’ kitapçığı, Köln Başkonsolosluğu Çalışma Ataşesi Oğuz Tuncay’ın yardımıyla basıldı. Proje Türk doktor ve gönüllülerin kazanılması için CDU KRV milletvekili Serap Güler, Ataşe Oğuz Tuncay ve SAPV doktorlarının katıldığı etkinlikle tanıtıldı.

Etkinlikte sunum yapan SAPV’den Dr. Thoms Joist, araştırmaların yaşlıların yüzde 66’nın son yıllarını evinde geçirmek, yakınlarının yanında ölmek istediğini ortaya koyduğuna söyledi. Ağır hasta yaşlıların son dönemlerini en güzel şekilde geçirmeleri için çalıştıklarını, hizmetin ücretsiz olduğunu ve bakım parasından da düşülmediğini söyledi. Konuşmacılar çalışmanın birinci nesil Türkler için çok önemine değinirken derneğin psiko sosyal refakat, hayat kalitesini iyileştirme gibi destekleri tüm inanç mensuplarına sunduklarını aktarıldı. Haftada 2-4 saat görev alan gönüllülerin ise önce kurslarla pratiğe hazırladıkları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!