TBMM önünde MEB bütçesi eylemi

Güncelleme Tarihi:

TBMM önünde MEB bütçesi eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 10:07

Eğitim-İş ile Eğitim Sen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesini protesto etti.

Haberin Devamı

TBMM Dikmen kapısı önünde toplanan Eğitim-İş üyeleri, "Yoksulluk bütçesine hayır", "Eğitime, sağlığa bütçe", "Emeğe, emekçiye bütçe" yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar attı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın'ın da destek verdiği eylemde yaptığı konuşmada, 2015 bütçesinin emekçi ve yoksul halk kesimlerini daha da sefalete sürükleyeceğini öne sürdü.

Demir, iktidarın bu yıl da sadece zorunlu harcamaları karşılayan bütçe hazırlayarak, eğitim harcamalarının yükünü yine veliler ve hayırseverlerin sırtına yüklediğini iddia etti.

Veli Demir, genel bütçeden eğitime ayrılan payın arttırılmasını, okul, derslik ve öğretmen açıklarının kapatılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Eğitim Sen'in protestosu

Eğitim-İş üyelerinin ardından TBMM Dikmen kapısında toplanan Eğitim Sen'lilere ise CHP'li milletvekilleri Adnan Keskin, Mahmut Tanal, Mustafa Balbay ve Musa Çam'ın yanı sıra HDP Şanlıurfa Milletvekili Hasip Kaplan destek verdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, MEB bütçesinin önceki yıllardaki bütçelerin kopyası sayılabilecek anlayışla, eğitim sistemi ve yükseköğretimin temel ihtiyaçlarını görmezden gelen, zorunlu harcamaların dikkate alındığı bir içerikte hazırlandığını iddia etti.

Karaca, hükümetin övündüğü MEB bütçesi rakamlarının sadece görünüşte arttığını savunarak, hükümetin elinin öğrenciler ve velilerin cebinden çıkmadığını öne sürdü.

Eğitim Sen olarak eğitime yeterli bütçe ve okullara ödenek ayrılması ve ekonomik kayıplarının karşılanması için ülke çapında imza kampanyası düzenlediklerini anlatan Karaca, yaklaşık 50 bin imza topladıklarını söyledi.

MEB ve yükseköğretim bütçelerinin milli gelire oranının en az iki kat artırılması gerektiğini belirten Karaca, açıklamanın ardından milletvekilleriyle, topladıkları imzaları teslim etmek için TBMM'ye girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!