TOBB’dan Doğu’ya ‘moral’ çıkarması

Güncelleme Tarihi:

TOBB’dan Doğu’ya ‘moral’ çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:30

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Güneydoğu çıkarmasına hazırlanıyor. Gelecek hafta sonu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le birlikte Batman’da vergi ödül töreni düzenleyecek olan TOBB, yönetim kurulunu da Diyarbakır’da toplayacak.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hürriyet’e, “Son 5 yılda istihdamını en fazla arttıran bölge Güneydoğu Anadolu oldu. Ama son olaylar olumlu tabloyu olumsuz etkiledi. Moralleri bozdu. TOBB olarak bölgedeki işadamlarından gelen talep ve oda-borsa başkanlarımızın isteği ile bir dizi etkinlik yapacağız” dedi.

EN UMUTLU BATMAN’DI

TOBB’un seyahatinin ilk ayağı Batman’da 29 Kasım’da vergi şampiyonları ödül töreni yapılacak, sonrasında da Batman Valiliği ve ildeki oda borsa başkanlarının talebi ile TOBB tarafından yaptırılmakta olan anadolu lisesi inşaatı ziyaret edilecek. 30 Kasım’da ise 15 kişilik TOBB Yönetim Kurulu kasım toplantısını Diyarbakır’da yapacak. Diyarbakır Valiliği ve ildeki oda borsa başkanlarından gelen istek doğrultusunda TOBB tarafından yaptırılan 24 derslikli imam hatip lisesi de hizmete açılacak. Hisarcıklıoğlu, bölgeye gitme kararının gerekçesini, “Bu yılın nisan ve mayıs aylarında 81 ilde ekonomik beklenti anketi yaptık. En umutlu bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi çıktı. En umutlu Batman’dı oran yüzde 90, ardından Diyarbakır yüzde 82, Gaziantep yüzde 73, Kocaeli yüzdi 71, Bingöl yüzde 70. Bu boş bir umut değildi, tam tersine olumlu gelişmelerin yansımasıydı” diye anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!