‘Tehlikeli yapılanmalar’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

‘Tehlikeli yapılanmalar’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:07

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da düzenlenen 2’nci Türkiye-Afrika Ortalık Zirvesi’nin 2’nci gününde gerçekleştirilen liderler oturumunda, devlet ve hükümet başkanları ile delegasyon üyelerine hitap etti.

Haberin Devamı

Bazı Afrika ülkeleriyle Türkiye arasına ‘STK ve eğitim gönüllüsü’ maskesiyle çeşitli ‘tehlikeli yapılanmaların’ nüfuz etmeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

“Afrika Birliği’nin, temsil gücünün ötesinde, siyasi ağırlığının günden güne artmasını ve üye ülkelerde ortaya çıkan sorunların çözümünde oynadığı etkin rolü not ediyoruz ve memnuniyetle karşılıyoruz. Terörizm, organize suçlar ve uyuşturucuyla mücadelenin yanı sıra yoksulluk, eğitimsizlik ve salgın hastalıklara karşı yürütülen çalışmalarda, Afrika ülkeleriyle sonuç odaklı ve projelere dayalı güçlü bir işbirliğine hazırız. Bazı Afrika ülkeleriyle Türkiye arasına sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bunu da dikkatle izliyoruz. Faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede gizli yapılanma içine giren ve ajanlık faaliyetleri artık daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyoruz. Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında, Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüt veya örgütlere karşı her türlü bilgi paylaşımına ve ortak mücadeleye hazır olduğumuzu da burada özellikle vurgulamak isterim.

EK KAYNAK AYIRDIK

Ebola salgını nedeniyle zor bir dönemin yaşanmakta olduğu bugünlerde sağlık alanındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu vesileyle Türkiye’nin Ebola salgını ile mücadele için Afrikalı dostlarımıza şimdiye kadar yaptıklarımıza ek olarak 5 milyon dolarlık ilave bir kaynak ayırdığını açıklamak istiyorum.”

Aile fotoğrafı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile diğer devlet ve hükümet başkanları 2’nci Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nde aile fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!