Alfonso’ya miras yok

Güncelleme Tarihi:

Alfonso’ya miras yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:07

88 yaşında vefat eden İspanya’nın Alba Düşesi, 3 yıl önce evlendiği eşine mirasından pay vermedi. Eşiyle evlilik sözleşmesi olan düşes 6 çocuğuna birer saray bıraktı.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın en zengin aristokratlarından, önceki gün 88 yaşında vefat eden İspanya Alba Düşesi Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart’ın kendisinden 24 yaş küçük eşine mirasından pay bırakmadığı ortaya çıktı. İspanya’nın en zengin 5’inci kişisi olarak gösterilen, 2.8 milyar Euro serveti olan Alba Düşesi’ne ait önemli saraylar, kaleler, çiftlikler ile Velazquez, Goya, Picasso gibi dünyaca ünlü ressamlara ait 50 bin sanat eseri, özel koleksiyonlar ve mücevherler bulunuyor. Düşes, memur olan 64 yaşındaki kocası Alfonso Diez’e 2011 yılında evlenirken imzaladıkları anlaşma kapsamında miras bırakmadı. Çocukları Alfonso’nun annelerini kandırarak paralarını ele geçirmesinden endişe ediyordu.

‘O BİR TEK BENİ İSTİYOR’

Düşes, daha önce eşiyle aralarında anlaşma yaptıklarını belirterek, “Alfonso hiçbir şey istemiyor. Tek istediği benim” açıklamasında bulunmuştu. Düşes’in mirası 1’i kız 6 çocuğu arasında paylaştırılacak. Her bir çocuğuna bir saray ve binlerce hektar toprak kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!