Sırplar Galatasaray taraftarına saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Sırplar Galatasaray taraftarına saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 19:21

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayan Galatasaray-Kızılyıldız basketbol maçı öncesi konuk ekibin taraftarları, sarı kırmızılı taraftarların üzerine meşale ve taş attı. Galatasaraylılar'ın karşılık vermesi üzerine iki grup arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde bu akşam TSİ 20.00'de başlayan Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesi iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı.

Sırbistan'ın Kızılyıldız Kulübü maç öncesinde Galatasaray'dan 40 adet bilet talep etti. Sarı kırmızılı yönetim ise jest yaparak 80 adet bilet verdi. Ancak maçın başlamasına 1 saat kala Abdi İpekçi Arena'nın kapısına yaklaşık 400 Kızılyıldız taraftarının gelmesiyle her şey arap saçına döndü. Bilet bulamayan 300'ün üzerinde Sırp taraftar Addi İpekçi Spor Salonu'nun çevresinde olay çıkardı. Galatasaray taraftarlarına taş ve meşale atan Sırplar'a sarı kırmızılılar da karşılık verince ortalık bir anda karıştı. Polis, cop ve biber gazı kullanarak kavgacıları ayırdı. Öfkeli Sırplar, salondan uzaklaştıkları sırada çevredeki araçlara ve işyerlerine zarar verdi.

Haberin Devamı

TUR OPERATÖRLERİ SIRP TARAFTARLARI KANDIRMIŞ
Habersiz gelen Sırp taraftarları tur oparötörlerinin kandırdığı ve spor salonuna girebilecekleri şeklinde yanlış bilgilendirme yaptıkları öğrenildi. Galatarasaylı yetkililer ise olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Bizden kaç bilet istendiyse fazlasıyla kendilerine sunduk. Konudan Sırbistan Konsolosluğu'nun da haberi var. Ancak bir anda salonun kapısına 400 taraftar gelince bizler de şaşkına döndük. Böyle bir talep bize zamanında gelmiş olsaydı salonda güvenlik önlemimizi alır ve konuklarımıza yer ayırırdık. Ancak salonda biletler günler önceden satıldığı için fazladan gelen konuk taraftarları içeri almamız mümkün değildi. Bizden 40 bilet istendiği için emniyetten bu sayının güvenliğini sağlayabilecek kadar polis talep ettik. Tüm Sırp taraftarların salona girmesi durumunda onların güvenlik önlemlerini de sağlamamız için en az 100 polise daha ihtiyaç var. Bunu da bu saatten sonra temin etmemiz mümkün değildi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!