Volkan krizi lige sıçradı!

Güncelleme Tarihi:

Volkan krizi lige sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 16:58

Bursaspor Teknik Direktör Şenol Güneş'in Fenerbahçeli Volkan Demirel hakkındaki açıklamaları, iki kulüp arasında kriz doğurdu.

Haberin Devamı

Bursaspor Teknik Direktör Şenol Güneş'in Fenerbahçeli Volkan Demirel hakkındaki açıklamaları, iki kulüp arasında kriz doğurdu.

GÜNEŞ: "FUTBOLCUNUN KARAKTERİ DE GÜÇLÜ OLMALI"
Şenol Güneş, Kazakistan maçında yaşanan Volkan Demirel krizini şu cümlelerle yorumlamıştı: "Teknik adamların, futbolcuların çok söz sahibi olması lazım. Çünkü sahada tepkilerle baş başa kalan onlar. Fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmayan bir futbolcu sahaya çıkmamalı. Futbolcu sadece yetenek olarak değil karakter olarak da güçlü olmalı. Volkan Demirel küfür nedeniyle sahaya çıkmadı. Peki diğer maçlarda da aynı tepkiye maruz kalırsa ne yapacak? Yine sahayı mı terk edecek? Söylemlerimiz çok önemli. Futbol camiası olarak bunlara dikkat etmeli ve duruşumuza dikkat etmemiz gerek. Futbolcular popüler insanlardır .Bu yüzden karakterleri de güçlü olmalı. Rüştü Reçber zamanında şiddete maruz kaldı ama sonra dünyanın en iyi kalecisi seçildi"

F.BAHÇE: "GÜNEŞ, ALGI YÖNETİMİ YAPIYOR"
Güneş'in bu sözlerine Fenerbahçe Kulübü'nden tepki geldi. Sarı lacivertlilerin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada Güneş'in algı yönetimi yapmaya çalıştığı iddia edilerek "Şenol Güneş’e tavsiyemiz, bir açıklama yapma zorunluluğu hissediyorsa, kendi oyuncularıyla ve takımıyla ilgili demeçler vermesidir" denildi: "Dün bir televizyon kanalında konuşan ve bugün yazılı basında da yer alan, Teknik Direktör Şenol Güneş’in, milli takımın kalecisi ve kaptanımız ile ilgili açıklamaları tarafımızdan dikkatle takip edilmiştir. Daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçlarımızdan önce olduğu gibi, Fenerbahçe’yle oynayacak olan takımların, maçın hemen öncesindeki açıklamalarıyla yaptıkları algı yönetimi artık kronik bir hal almıştır. Milli Takımda bir dönem teknik direktörlük yapmış bir isme, kaptanımızla ilgili hedef göstermeye yönelik yaptığı açıklamalar yakışmamaktadır. Şenol Güneş’e tavsiyemiz, bir açıklama yapma zorunluluğu hissediyorsa, kendi oyuncularıyla ve takımıyla ilgili demeçler vermesidir."

BURSASPOR: "KİRLİ EMELLERİ OLANLAR GÜNEŞ'İ ANLAYAMAZ"
Fenerbahçe'nin bu açıklamasına yanıt ise Bursaspor Kulübü'nden geldi. Yeşil beyazlıların açıklamasında Fenerbahçe Yönetimi sert biçimde eleştirilerek "Hocamızın bilgi ve birikimini göz önüne alırsak, tavsiyeye ihtiyacı olmadığı da açıkça görülmektedir. Ortamı tozu dumana katıp, kirli emelleri olanlar bunu anlayamazlar" denildi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş hakkında yaptığı açıklamalarda, Milli Takım kalecimiz Volkan Demirel’i hedef gösterdiği, algı yönetimi oluşturduğu gibi düşüncelere saplandığını anlıyoruz.

Hocamızın yapmış olduğu açıklamalar ciddiyetle dinlendiği takdirde, kendisinin olaylar hakkındaki görüşlerinde kimseyi suçlamadığı açıkça görülmektedir. Milli takım kalecisi, hepimizin kalecisidir. Hocamız vermiş olduğu demeçte, tüm oyunculara yapılan her türlü saldırıların yanlış olduğunu, Volkan’ın da olaylar karşısında güçlü karakter yapısıyla durması gerektiğini söylemiştir. Bunun hedefle, algı yönetimiyle ne ilgisi var?

Krizden beslenen, haksızlığı hak görenlerin bunu anlaması mümkün değildir. Hocamızın duruşu, ilkeleri dün ne ise bugünde aynıdır. Bu olayların hiçbirinin içinde dün de yoktur, bugün de olmayacaktır. Hocamızın bilgi ve birikimini göz önüne alırsak, tavsiyeye ihtiyacı olmadığı da açıkça görülmektedir. Ortamı tozu dumana katıp, kirli emelleri olanlar bunu anlayamazlar. Biz tüm kulüplerimize saygı duyuyoruz. Futbolun bir yarış olduğunu biliyor ve kulüplerimizi yönetenlerin sorumlu davranmalarını bekliyoruz."

Bursaspor ile Fenerbahçe pazartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak mücadelede Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!