İskoç futbolcudan şok açıklama: 5 kez intihar etti!

Güncelleme Tarihi:

İskoç futbolcudan şok açıklama: 5 kez intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 15:55

15 yaşında kendi bedenine zarar vermeye başlayan profesyonel futbolcu David Cox, 19 yaşında iki kez aşırı doz ilaç alarak intihar etmeye çalıştı. Dört yıl sonra ise kendini asmak isteyen Cox, 25 yaşında göğsüne bıçak sapladı. Tüm çabalara rağmen yine de hayatta kalan sporcu en son üç hafta önce boğularak ölmek istedi.

Haberin Devamı

İskoçya'nın birinci liginde Peterhead FC takımında forma giyen 25 yaşındaki David Cox, yerli gazeteye verdiği bir demeçte akıllara durgunluk veren detaylar açıkladı.

"Benden başka birçok futbolcu da psikolojik sorunlarla mücadele ediyor. Yardım almadan bu sorunlardan kurtulmanın yolu yok. Bu yüzden kendi hikayemi anlatmak istedim" şeklinde konuşan Cox, 15 yaşındayken kendine karşı öfkelenip bedenine zarar vermeye başladığını ifade etti.

16 yaşında okul eğitimine son verdikten sonra futbola yönelerek daha iyi hissettiğini dile getiren Cox, sevgilisinin kendisinden ayrılması ile yeniden çöktüğünü belirtti. Kızını artık daha az görmeye başlayan Cox, aşırı doz ilaç alınca annesi tarafından hastaneye kaldırıldı. O zaman tedavi için hazır hissetmediğini dile getiren Cox, Annan Athletic takımına ardından ise Alloa AFC'ye transfer oldu. O sürede her sabah intihar düşüncesiyle uyandığını açıklayan Cox, özel hayatında gitgide daha mutsuz hissettiğini ve profesyonel kariyerinin de bundan olumsuz etkilendiğini söyledi.

ÖFKEDEN KURTULAMADI
Ruhuna hakim olan öfkeden bir türlü kurtulamayan sporcu kendini keserek tekrar bedenine zarar vermeye başladı. Hastanede yatıp ardından iki ay işsiz kalan Cox, sonunda Peterhead FC takımı için sahaya indi.

Haberin Devamı

Yaşadığı zor dönemi, "Hayatımın en kötü zamanı" diye nitelendiren futbolcu, "Odamda kendimi asmaya çalıştım, ancak kız kardeşim bana engel oldu" dedi.

ANTRENÖRÜ YARDIM ETTİ
Takım anternörü ve menajer Jim McInally, futbolcuyu evinde misafir edip psikolojik yardım alması için ikna etti. Bundan böyle haftada bir kez doktorun yolunu tutan Cox, bir süre iyileştiğini düşünerek tedaviye son verdiğini ancak yeniden bir çöküş yaşayıp göğsüne bıçak sapladığını ifade etti. Bu sefer de kız arkadaşı tarafından kurtulan Cox, tam bir kaos yaşadığına dikkat çekerek en son üç hafta önce nehirde boğulmanın hayalini kurduğunu, ancak ailesini düşünüp yakında beş yaşına girecek olan kızı için yaşamak istediğine karar verdiğini belirtti.

ŞİMDİ PİŞMAN
Yaşadığı acı dolu hayatının izlerini bedeninde taşımaktan bıktığını açıklayan Cox, bunca zaman yardım almamaktan pişmanlık duyduğunu dile getirdi ve bu açıklamalarla başkalarına göz dağı vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

BAŞKALARI DA YAŞIYOR
Psikolojik sorun yaşayan futbolcu sayısının zannedildiğinden çok olduğuna dikkat çeken Bild, bu konuyla ilgili 65 bin profesyonel futbolcu ile yapılan bir rapora dayanarak sorun yaşayan futbolcu oranının 26 olduğunu belirtti. Emekli olan sporcuların oranı ise 39 ile kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!