Yerli sinema atağa kalktı

Yerli sinema bu hafta da atakta.

Haberin Devamı

Aşk filmi arayanlara “Karışık Kaset” ve “Seni Seviyorum Adamım”, ilişki draması “Kumun Tadında” ve korku tutkunlarına da “Ümmü Sıbyan: Zefir” haftanın yerli seçenekleri. Yılın beklenen gişe bombalarından “Açlık Oyunları”nda ise sondan bir önceki maceradayız. Jennifer Lawrence sisteme karşı savaşmaya devam ediyor.

BU ŞEFLER Bİ HARİKA
Şeflerin Savaşı
Comme Un Chef
Yönetmen: Daniel Cohen
2012/Fransa-İspanya/84’

Aşçılık mesleğine gönül vermiş ancak mesleğinde bir türlü istediği seviyeye ulaşamamış Jacky Bonnot ile mesleğinin zirvesinde olmasına karşın patronuyla sorunlar yaşayan usta şef Alexandre Lagarde’ın yolu tesadüfen kesişir ve ortaya muhteşem yemekler çıkar! Başrollerini Jean Reno ve Michael Youn’un paylaştığı bu eğlenceli film, özellikle yemek kültürüne meraklıların kaçırmaması gereken bir seyirlik.

OKULDA YİNE KORKU VAR
Ümmü Sıbyan: Zifir
Yönetmen: Efe Hızır
2014/Türkiye

Yerli korku sinemasının en son örneklerinden “Ümmü Sıbyan: Zifir”, lise son sınıfta okuyan bir grup gencin mezun olmadan önce son bir çılgınlık yapmaya karar verip gece okula girmeleri ve yıllar önce okullarında intihar eden Kevser isimli öğrencinin ruhunu çağırmaları sonrasında gelişen olayları anlatıyor. Fena halde Taylan kardeşlerin “Okul”unu anımsatan film, yerli korku takipçilerine sesleniyor.

90’LAR AŞKINA
Karışık Kaset
Yönetmen: Tunç Şahin
2014/Türkiye

Uygar Şirin’in büyük ilgi gören aynı adlı kitabından uyarlanan “Karışık Kaset”, Ulaş ile İrem’in 20 yıl önce başlayıp, günümüze dek gelen aşk serüvenini anlatıyor. Kitabın 90’lar duygusunu başarılı sanat yönetmenliği sayesinde seyirciye geçirmeyi başaran filmin tek kusuru, yanlış oyuncu seçimi. Sarp Apak ve Özge Özpirinçci’nin çocukluktan gençliğe geçişleri ve orta yaşta da hala aynı görüntüde kalmaları hikâyeyi oldukça zayıflatıyor; dahası bu iki oyuncunun algımızdaki TV imajlarından kurtulamadığımız için rollerine inanamıyoruz. Yine de, 90’lara dair yapılmış en eli yüzü düzgün projelerden biri olarak adını anacağımız “Karışık Kaset”, yerli anaakım sinemada ender gördüğümüz kalitede bir seyirlik sunuyor.

OYUNUN SONUNA BİR KALA
Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1
Hunger Games: Mockingjay Part 1
Yönetmen: Francis Lawrence
2014/ABD/123’

Suzanne Collins’in çok satan serisi Açlık Oyunları’nda sona yaklaşıyoruz. 2012’den beri Katniss Everdeen’ın büyümesini ve sisteme karşı bir güce dönüşmesini adım adım izlediğimiz serinin son kitabı her büyük kitap projesi gibi ikiye bölünmüş durumda. Bu bölümde Katniss, 13. Bölge’nin karanlık yeraltı şehrinde uyanıyor. Bu kez onu en çok zorlayacak düşman ise beyni yıkanmış ve Başkan Snow’un kontrolü altında olan sevgilisi Peeta... Serinin hayranları kaçırmasın!

DAHA İYİLERİNİ İZLEDİK
Seni Seviyorum Adamım
Yönetmen: Biray Dalkıran
2014/Türkiye

Yaşadığı kötü günlerin ardından hayata ve mesleğine küserek Kıbrıs’ta bir sahil kasabasına yerleşen, eskiden oldukça başarılı bir müzik yapımcısı olan Ömer ile hayatının son günlerini yaşadığını öğrenen genç ve yetenekli bir genç kız olan Ezel’in hikâyesini konu alan “Seni Seviyorum Adam”ın, daha iyi örneklerini gördüğümüz kesin.

ERKEK VE KADIN TANIŞIR
KUMUN TADI
YÖNETMEN: MELİSA ÖNEL
2014/TÜRKİYE
İnsan kaçakçılığı yapan kömür tüccarı Ali hesabına çalışan Hamit ile yurtdışından bir araştırma projesi için gelmiş, botanik bilimci Denise arasındaki ilişkiyi anlatan filmin başrolünü, Mira Furlan ve Timuçin Esen paylaşıyor. Yeni Türkiye sinemasını takip edenlere…

Yazarın Tüm Yazıları