Köy çocukları sinemayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Köy çocukları sinemayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 14:59

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Sinemaya Merhaba" Projesi'yle köy okullarında öğrenim gören yaklaşık 3 bin öğrenci ilk kez sinema izleme imkanı elde etti.

Haberin Devamı

Sarıkamış Kaymakamlığı Ar-Ge birimi tarafından hazırlanıp hayata geçirilen "Sinemaya Merhaba" Projesi kapsamında, köy okullarında öğrenim gören maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, ilk kez film izleme imkanı sunuldu.
Kaymakamlık Ar-Ge birimi proje koordinatörü Pınar Aksoy, proje kapsamında köylerin tamamında sinema izlemeyen öğrenci kalmayacağını söyledi. Amaçlarının eğitim, sanat ve kültürel çalışmalar yaparak, özellikle köylerde okuyan çocuklarda girişimcilik ve öz güven ruhunun daha aktif hale getirilmesini sağlamak olduğunu belirten Aksoy, "Bizler köylerde hiç sinemayı görmemiş, ilçeye gelmemiş öğrencileri hem ilçeye getirip buraları tanıtmak hem de sinema aracılığıyla sosyal, kültürel anlamda gelişimlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Kaymakamımızın direktifleri doğrultusunda böyle projeyi hayata geçirdik. Bu anlamda çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek projenin başarılı olduğunu gösteriyor. Başta Kaymakamımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Alisofu köyü öğretmenlerinden Nazife Özbek de çocukların gözlerindeki sevinci ve ışıltıyı görmenin kendilerini de mutlu ettiğini belitti.

Öğrenciler ise ilk defa sinemada film seyretmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, projeyi düzenleyenlere teşekkür etti.

On beş gün boyunca devam edecek etkinlikte yaklaşık 3 bin öğrenci sinemada film izleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!