İkinci bahara dikkat çekilecek

Güncelleme Tarihi:

İkinci bahara dikkat çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:09

Medikal Turizm Derneği 15-16 Aralık tarihleri arasında Başkent’te Uluslararası 3. Yaş Baharı ve Dinamikleri Kongresi düzenleyecek.

Haberin Devamı

Kongre ile yaşlı bakım ihtiyaçlarının ve alanlarının inşa edilmesi konusu ele alınacak. Kongreye yaşlı bakımındaki uluslararası isimler katılacak ve deneyimlerini anlatacak. Yaşlı bakımı alanında hizmet, ürün, inşaat, eğitim, Ar-ge, teknoloji ve ekonomi yaratmak isteyen herkesin kongreye katılabileceğini aktaran Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş, Türkiye’de yaşlı bakım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ulusal bir uyanışa ihtiyaç olduğunu söyledi.

TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILMAMALI

Yaşlıların genellikle ‘Ununu elemiş eleğini asmış’ deyimine eşdeğer bir anlayışla işe yaramazlık duygusuyla daha da hızlı yaşlandıklarını aktaran İbiş, motivasyon ve aktivite imkanları yaşlılara sunulduğunda yaşamlarının keyifli ve sağlıklı bir hale getirebileceğini belirtti. İbiş, yaşlıların toplumdan uzaklaştırılmadan yaşına ve yeteneklerine uygun üretkenlik aktivitelerine dahil edilerek yaşam imkanlarına sahip olmalarının; onları hastalıklardan, yaşlılık depresyonundan ve ailelerine yansıyan sosyal problemlerden uzaklaştıracağını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!