Türk sinemasının yenileri festivalde

Güncelleme Tarihi:

Türk sinemasının yenileri festivalde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:20

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Festival, Türkiye sinemasının en yeni örneklerini seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

28 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak festivalde, Saraybosna Film Festivali’nden ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden ise ‘En İyi İlk Film’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Müzik’ ödülleriyle dönen Erol Mintaş’ın ilk filmi Annemin Şarkısı, sinemaseverlerle buluşacak. Adana Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ödülü alan Derviş Zaim’in son filmi Balık, Tayfun Pirselimoğlu’na Roma’da ‘En İyi Senaryo’, İstanbul’da ‘En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Müzik’ ödüllerini getiren Ben O Değilim, Murat Düzgünoğlu’nun Adana Altın Koza’da ‘Yılmaz Güney Ödülü’ ve ‘Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’ alan filmi Neden Tarkovski Olamıyorum?, Ankaralı izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

TUNCEL KURTİZ’LE ÖLÜM YOLU

Venedik Film Festivali’nden ‘Jüri Özel Ödülü’ ve Antalya’dan ‘Jüri Özel Ödülü’ ile ‘En İyi Kurgu’ ödülünü alan Kaan Müjdeci imzalı Sivas ve Adana Altın Koza’dan ‘En İyi Film’ dahil üç ödülle dönen Nesimi Yetik’in ilk uzun metrajlı filmi Toz Ruhu da festival kapsamında gösterilecek. Ayrıca Uzun yıllar Gezici Festival’e yol arkadaşlığı yapan Tuncel Kurtiz’in yönettiği belgesel E5 Ölüm Yolu da festivalde yerini alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!