Çerkezce seçmeli ders sayısında artış

Güncelleme Tarihi:

Çerkezce seçmeli ders sayısında artış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 14:14

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Kayseri’de 12 sınıfta anadilleri Çerkezce öğrenen öğrencilerin sayısının gelecek yıl 1500’ü bulmasını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yaşar Aslankaya, 2014-2015 yılını ‘Anadil yılı’ ilan ettiklerini belirterek, anadillerini muhafaza ederek geleceği inşa edebileceklerini düşündüklerini söyleyerek devam etti:

"Yaşadığımız coğrafya ve ülkede de demokratikleşme süreci içinde gelişmeler oldu. Türkiye’de yaşayan halklara çeşitli haklar veriliyor. Federasyon olarak bunların en yakın takipçisi oluyor ve bizim almamız gereken konularda da takipçiliğimizi sürdürüyoruz. Bu yeni yasalar çerçevesinde 5, 6 ve 7’inci sınıflarda Türkiye’de yaşayan etnik gruplar kendi anadiliyle eğitim yapabilme hakkı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanındı. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti’nde 2 sınıfımız vardı. Bu yıl en az 300 öğrenci amacıyla bir hedef koyduk. Şu anda Kayseri’de 12 sınıfımız, 135 öğrencimiz var. Burada çocuklarınızı tüm mahalle baskılarına, olumsuzluklara rağmen anadil duyarlılığıyla seçmeli ders seçtiren velilere ve bu çalışmaları sürdüren dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Gelecek yıl anadil öğrenen öğrenci sayısının 1000- 1500 olmasını hedefliyoruz. Bütün çalışmalarımızı, anadil konusunda insanlarımızın aidiyet duygusunun yükselmesi için organize ediyoruz."

Haberin Devamı

Bu arada Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Kafkas Kültür Gecesi’nde, okullarda Çerkezce ders veren öğretmenlere plaket verildi. Gecede sahneye çıkan Şevval Sam, Çerkezce türküler seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!