İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektör seçimi

Güncelleme Tarihi:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde rektör seçimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 13:58

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde ilk seçim heyecanı yaşandı.

Haberin Devamı

Kurucu Rektör olan mevcut Rektör Prof. Dr. Galip Akhan ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Gündüz’ün rektör olmak için yarıştığı seçimde 292 öğretim üyesi oy kullandı. Öğretim üyeleri oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren İKÇÜ Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu’na gitti. Yapılan sayım sonucu Rektör Akhan 173, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Gündüz ise 100 oy aldı.

İki rektör adayı ile gidilen rektör adayı belirleme seçiminde sandıktan 12 rektör adayı ismi çıktı. Buna göre Rektör Prof. Dr. Galip Akhan 173 oy, Prof. Dr. Lütfullah Gündüz 100 oy, Prof. Dr.Turan Gökçe 2 oy, Prof.Dr.Saffet Köse 2 oy, Prof.Dr.Tancan Uysal 2 oy, Prof.Dr.İbrahim Kocabaş 1 oy, Prof.Dr.Hayrettin Usul 1 oy, Prof.Dr.Mehmet Ali Malas 1 oy, Prof.Dr.Gökhan Köylüoğlu 1 oy, Prof.Dr.Keramettin Tezcan 1 oy, Prof.Dr.Tansel Tanrıkul 1 oy, Prof.Dr.Musa Genç 1 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Oyların açıklanmasının ardından YÖK’e bildirilecek, eşit oy alan adayların sıralaması için kura çekildi. Buna göre sıralama Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Lütfullah Gündüz, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Gökçe, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Saffet Köse, Rektör Yardımcısı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tancan Uysal ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hayrettin Usul şeklinde oldu.

Rektör Prof. Dr.Galip Akhan, " Seçimden yüzde 63 oy yüzdesi ile birinci aday olarak çıktım. Seçimin diğer güzel tarafı ise katılımın yüzde 98 olmasıydı. Bu üniversitemiz için çok güzel bir oran. Öğretim üyesi arkadaşlarımızın bu katılımı ve teveccühlerinden dolayı çok mutluyum. Sonuçların tüm İKÇÜ ailesine hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 100 oy alan Prof. Dr.Lütfullah Gündüz ise "Demokratik bir ortamda çok güzel bir seçim geçirdik. Tüm akademik personelimize yakışan bir seçim süreci yaşadık. Bu konuda duyarlı olan tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!