Neferlere Ankara turu

Güncelleme Tarihi:

Neferlere Ankara turu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:20

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenler Günü’nde 204 eğitim neferini Ankara’da ağırlıyor. Engelli öğrencisine gönüllü ders anlatan, kendi olanaklarıyla hizmet verdiği okulu boyayan fedakar öğretmenler Başkent’e konuk oluyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırladığı 204 eğitim neferi arasında, engelli öğrencisine evinde gönüllü ders anlatandan kahvehaneye kitaplık yapana, down sendromlu öğrencisine konuşmayı öğretenden, kendi olanaklarıyla okulunun badana boyasını yaptırana kadar, birçok fedakar öğretmen yer alıyor. Bakanlık, her yıl Ankara'da düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Başkentte ağırladığı öğretmen sayısını bu yıl 81'den 204'e çıkardı.

ÖĞRETMENLERE TURİSTİK ROTA

Etkinlikler kapsamında, dün Ankara'ya gelen öğretmenler, bugün ve yarın Başkent'in tarihi, turistik mekanlarından Ulucanlar Cezaevi Müzesi, İlk Meclis Müzesi, Hacı Bayram Veli Camisi, Ankara Kalesi ve Estergon Kalesini gezecek.
24 Kasım Pazartesi günü ise Anıtkabir ziyaret edilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, öğretmenlerle bir araya geleceği törenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek de öğretmenleri kabul edecek.

Haberin Devamı

SARAYDA İLK RESEPSİYON

Bu yıl öğretmenler günü kutlamalarına Cumhurbaşkanlığı Sarayı ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk resepsiyonu, 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenler onuruna verecek. Erdoğan'ın, 81 ilden gelen 204 öğretmen için vereceği resepsiyonda, Mardin Diller ve Dinler Korosu üyesi ve tamamı öğretmenlerden kurulu koro tarafından halk türküleri, şarkılar ve ilahilerden oluşan konser verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!