Kış mevsiminde doğru cilt bakımının ipuçları

Kuru cilt, mat bir ten... Aşağıdaki 5 cilt bakım önerisiyle kış aylarını daha sağlıklı ve ışıltılı görünümlü bir ciltle geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

YORGUN CİLT: Yazdan kalma bronzluk giderek soluyor, menopoz dönemi elastikiyeti azaltıyor. Bu yüzden cildimiz çoğunlukla mat bir görünüme bürünüyor ve kan dolaşımı yavaşlıyor. Peki, ne yapmalı?
Öncelikle cildin bu sağlıksız görünümünü bir peeling uygulaması ya da bir maske yardımıyla bertaraf etmeye ne dersiniz? Her iki yöntem de yüzeydeki ölü deri hücrelerini arındırıyor ve tenin daha hoş görünmesini sağlıyor.
Bakım serumları da dairesel masaj hareketleriyle sürüldüğünde cilde yepyeni ve enerjik bir görünüm katıyor. Vitaminler, beyaz çay, koenzim Q10 ya da eğreltiotu ekstreleri taze ve gergin ciltler yaratıyor. Ayrıca bu sayede ince kırışıklıklar da azalıyor.

KIRILAN SAÇLAR:
Güneş, deniz ve klorlu su, saça zarar veren başlıca etmenler arasında. Sıcak fönle kurutmak da saç uçlarının kırılmasına neden oluyor. Bu durumda öncelikle kuaförünüzden randevu almalısınız. Zarar görmüş saç uçları, saçın uzamasını engelliyor çünkü...
İçeriğinde buğday proteini, atkuyruğu bitkisi ya da okaliptus bulunan yeniden yapılandırıcı şampuan ve saç kremleri, saç tellerini içeriden güçlendiren etkilere sahip.
Mevsim değişikliğinde tıpkı hayvanlarda olduğu gibi biz de ‘tüy döküyoruz’. Dolayısıyla bu dönemde saçlarınızın daha fazla dökülüyor olması sizi korkutmasın.
Bu arada, saçların sağlıklı uzamasında beslenme şeklinin de etkili olduğunu hatırlamakta fayda var. Kepekli, tahıllı ürünler, kabuklu yemiş ve yumurta saçları besliyor. Bu besinlerde bulunan biotinin yanı sıra çinko da saçların hızlı uzamasında önemli bir role sahip.

Haberin Devamı

SOYULAN ÜST BACAK DERİSİ: Pul pul soyulan ince üst bacak derisi, cilt bariyerinin güneş ve su dolayısıyla dengesinin bozulduğuna işaret ediyor. Kış mevsimindeki ısı değişiminin de cilt kurumasında etkili olduğu bilinen bir gerçek.
Kuruluktan dolayı gerilen derinin verdiği rahatsızlığı ortadan kaldırmanın en etkili yöntemlerinden biri, yoğun nem bakımları uygulamak. Shea, fındık ya da argan yağı içeren ürünler, cildin nem dengesini düzenleyecektir.
Daha da iyi bir yöntem, cildin nem seviyesini düzene koyacak olan hyalüronik asit ya da pantenol bazlı kremler kullanmak.
Ve küçük bir not; nar ekstresi cilde elastikiyet kazandırıyor.

AYAK NASIRLARI: Ayaklarındaki aşırı kuruluktan şikayetçi olanlar, yaz aylarında da onları özgürlüğüne kavuşturmakta zorlanabilir. Bu yüzden önleminizi şimdiden almanızda fayda var.
İçine bakım yağı kattığınız ılık bir ayak banyosu çok işe yarayacaktır. Ilık su, kan dolaşımını artırdığı gibi nasırlaşmış ayak derisini de yumuşatır. Banyo sonrası ayaklarınızı yoğun bir şekilde kremleyin ve mümkünse kalın çoraplarla ‘paketleyin’. Çorabın ayağınızda bir gece boyunca kalmasına özen gösterin. Böylelikle cildin ürünü tamamen emmesini sağlamış olursunuz.
Nasırı yok etmek için ayaklarınıza acımasızca davranmayın. Aksi halde daha fazla nasıra yol açarsınız. Ponza etkili ayak peeling’i, kalın derinin zaman içinde azalmasına yardımcı olur.

BOYANMIŞ TIRNAKLAR:
Sürekli renkli oje uygulanan tırnaklar zaman içinde boyanır. Tırnaktaki bu istenmeyen durumdan kurtulmanın en pratik yolu, tırnak peeling’i. Bunun için 10 ml sirkeyi yarım litre ılık suyun içine ekleyin ve el ya da ayak tırnaklarınızı 10 dakika bu suda bekletin.
Ardından tırnaklarınızı bir el havlusu yardımıyla biraz bastırarak kurulayın ve tırnak yüzeyine parlaklık katan yumuşak törpüyle temizleyin. Sirke banyosunun ardından hassas tırnak derisini, özenli bir tırnak bakımıyla şımartın.
Tırnağa beyazlık katan özel cilalar, sararmış görünümü yok ediyor. Ve bir sonraki yaza hazırlık için renkli oje sürmeden önce altına bir kat cila uygulayın. Ardından istediğiniz renkteki ojeyi sürün.

Haberin Devamı

Yazı özleyenlere KUM MASAJI

Soğuk kış günlerinde yaz sıcağını yaşamak mı istiyorsunuz? O zaman size önerim, sıcak kumların rahatlatıcı etkisini tüm bedeninizde hissedebileceğiniz kum masajı. The Grand Tarabya’daki Therapia SPA’da uygulanan bu 50 dakikalık masaj, özel kum yatağında ritmik hareketlerle kum kesecikleri kullanılarak uygulanıyor. Peki, ne işe yarıyor? Spa müdürü Nihal Vela anlattı.

Kum masajının faydaları neler?
- Bu masaj özelikle kas ve eklem ağrılarına iyi geliyor.
Spa’nızda uygulanan bu masajın diğer masajlardan farkı ne?
- Kum masajı, saf deniz kumu üzerinde yapılan bir masaj. Özel kum kesecikleriyle uygulanıyor.

Kimler daha çok tercih ediyor?

- Özellikle eklem ve kas ağrısı çekenlere, bir de yaz mevsimini özleyenlere tavsiye ediyoruz. Ayrıca yoğun olarak bilgisayar başında çalışanlar kum masajı almalı. Çünkü bilgisayar başında çalışanlar, özellikle sırt ve boyun bölgesinde ağrı yaşar. Kum masajı, ağrıları dindirecektir. Uygulama için saf deniz kumu 45 dereceye kadar ısıtılıyor. Isı kasların gevşemesine yardımcı oluyor, sıcak uygulama masajın etkisini artırıyor.

Özellikle kimler kum masajından memnun kalabilir?

- Kum masajı genç, yaşlı herkese uygulanıyor. Ancak hamilelere sıcak uygulamaların hiçbiri önerilmeyeceği gibi, kum masajı da uygun değil.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

1. Sofistike kadının kokusu
Costume National’ın heyecan yaratan kokusu ‘So Nude’, çiçeksi ve baharatlı yapısıyla sofistike kadının özelliklerini yansıtıyor. Parfümün üst notasında kakule, kimyon ve nilüfer; orta notasında ylang ylang ve bulgar gülü; alt notasında ise sedir ağacı, sandal ağacı ve Endonezya paçulisi yer alıyor.

2. Kişiye özel cilt bakım günleri
La Colline’in dünyaca ünlü uluslararası cilt bakım uzmanı Celine Krieger, 25-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de Tekin Acar Cosmetics mağazalarında sizlerle... Krieger, davetlilerin ciltlerine yönelik bakım uygulaması yapacak ve kişiye özel cilt bakım önerilerinde bulunacak. Randevu almayı unutmayın...
25 Kasım Gaziantep Sankopark (342) 339 01 21
26 Kasım Gaziantep Primemall (342) 290 36 37
27 Kasım Adana Ziyapaşa (322) 454 30 14
28 Kasım Adana M1 (322) 271 01 59
29 Kasım Mersin Forum (324) 331 51 85
30 Kasım Mersin Marina (324) 330 02 40

Haberin Devamı

3. Kusursuz bakışlar
Collistar Infinito maskara setinde bulunan Kajal Pencil, gözlere doğal görünüm kazandıran bir göz kalemi. Mascara Infinito ise kirpiklere hacim ve doğal görünüm kazandırıyor. İki ürünü bir arada kullanarak, etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.

4. Bu bakım setleri bir harika
Collistar’dan üç göz alıcı cilt bakım seti...
1. Yaşlanma karşıtı Anti-Age Biorevitalizing cilt bakım seti; anti-age yeniden canlandırıcı yüz kremi, anti-age tonik losyon ve anti-age temizleme sütüyle pürüzsüz ve daha sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Fiyatı, 193 TL
2. Kuru ciltlere özel vitaminli Moisture Deep Moisturizing cilt bakım seti; özel temizleme sütü, tonik losyon ve nemlendirici kremiyle cildi temizliyor, sıkılaştırıyor ve besliyor. Fiyatı, 128 TL
3. Anti-aging özellikli cilt sıkılaştırıcı Perfecta Plus cilt bakım seti, yüz ve boyun bölgesi için özel nemlendirici kremi, göz çevresi kremi ve güzellik maskesiyle cilde özel bir bakım sunuyor. Fiyatı, 259 TL

5. Yılbaşına hazır mısınız?
Tekin Acar Cosmetics’in, yılbaşına özel setleri özel fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Onlar hangileri mi?
- Lancome Hypnose Drama maskara seti, Lancome Hypnose Drama Mascara, Lancome Bi Facil 30ml ve Lancome Crayon Khol Mini 027 Noir ürününden oluşuyor. Fiyatı, 95 TL.
- Clinique özel yılbaşı hediye setinde Moisture Surge nemlendirici krem, All About Eyes göz kremi, Take The Day Off göz ve dudak makyaj temizleyicisi, sıvı yüz temizleme sabunu, Superprimer makyaj bazı, Blushing Blush allık, Almost Lipstick ruj, High Impact Curling maskara ve kozmetik çantası yer alıyor. Fiyatı, 89 TL
- Armani Si kadın parfüm setinde, Armani Si Edp, Shower Gel ve Body Lotion bulunuyor. Fiyatı, 380 TL.

Yazarın Tüm Yazıları