Mersin'de dev balık yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde dev balık yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 13:14

Mersin’de balıkçılık yapan Adnan Polat’ın ağına 20 kilo ağırlığında bir lagos balığı takıldı. Dev balık İstanbul’da bir lüks balık lokantasına satıldı. Balık bir lokantaya 1.400 liraya satıldı.

Haberin Devamı

Akdeniz’in 12 mil açıklarında yakalanan 20 kilogram ağırlığında ve 1 metre 10 santim uzunluğundaki lagos balığı görenleri şaşırttı. Balık Pazarındaki tezgahta bir süre sergilenen balık vatandaşların da ilgisini çekti. Balığı yakalayan Adnan Polat, Akdeniz’in incisi ve en pahalı balık olarak olarak bilinen lagosUN denizden nadir çıkan balık türlerinden olduğunu belirterek, ilk gördükleri anda şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Balığı yakalamak için 4 saat peşinden gittiğini kaydeden Polat olayı şöyle anlattı:

Mersinde dev balık yakalandı


"Her zaman çıkan bir balık değil. Akdeniz’de çok meşhur bir balıktır. Genelde yarım ve 1,5 kilo arasında çıkar. Bu ağırlıkta çıkması çok nadirdir. Balıkçılarımız diğer balıkları bırakıp bunun peşinde 4- 5 saat koştular. Senede birkaç kez çıkar. Böyle büyük bir ebattaki balığı ilk defa yakaladık. Şu anda bu balığın piyasası kalitesine göre kilosu 50 ile 70 lira arasında değişiyor" diye konuştu. Bir süre tezgahta sergilenen balık, İstanbul’da lüks bir balk lokantasına bin 400 liraya satıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!