Dijital atlas sona yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Dijital atlas sona yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:20

Ankara’da düzenlenen Mapİnfo Kullanıcı Konferansı’nda dijital haritacılıkla ilgili yenilikler tanıtıldı. Türkiye’nin sanal ortamda hazırlanacak dijital atlası ile veriler tek havuzda toplanacak, nüfus bilgileri de bu sisteme eklenecek.

Haberin Devamı

Ankaralı yazılım firması Başarsoft'un düzenlediği 'Mapİnfo Kullanıcı Konferansı'nda, yeni nesil haritacılığın insan yaşamını nasıl etkileyeceği tartışıldı. Etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Bayraktar, “Tüm Türkiye'nin haritası sanal ortama aktarılmaya başlandı. Uçaklar şu anda havadan Türkiye'nin sokak sokak haritasını çıkarıyor. Projenin yüzde 40'ı tamamlandı” dedi. Tüm Türkiye haritasının ayrı ayrı kurum veya şirketler tarafından oluşturulmasının büyük bir maliyet oluşturduğunu vurgulayan Bayraktar şunları söyledi:
“Bu maliyetin önlenmesi için coğrafi veri üreten ve kullanan kurumların müsteşarlarından oluşan üst düzey koordinasyon kurulu kuruldu. Kurul, haritalama işlemlerinin tek elden yönetilmesini sağlayacak.”

Haberin Devamı

NÜFUS HARİTAYA İŞLENECEK

Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’yle yaptıkları çalışma tüm Türkiye’nin nüfus planının harita üzerine işlendiğini belirten Başarsoft CEO'su Alim Küçükpehlivan, "Yakında hayatımıza girecek olan bu projeyle kim hangi evde? O ev hangi konumda, tüm bunları bileceğiz" diye konuştu. Öte yandan proje tamamlandığında www.atlas.gov.tr adresinden tüm kamu kurumlarının ihtiyacı olan veriye ulaşabileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!