Mahkumlara uyuşturucu satan infaz memuruna 36 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Mahkumlara uyuşturucu satan infaz memuruna 36 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 12:10

KASTAMONU E Tipi Kapalı Cezaevi’nde mahkumlara uyuşturucu temin edip sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan infaz koruma memuru Muzaffer Kara’ya, tespit edilen her satış için verilen toplam 110 yıl hapis cezasını Yargıtay, bir suçtan zincirleme ceza verilemeyeceği gerekçesiyle bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan sanığa bu kez 36 yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Polisin, Ocak 2010’da Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi’nde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, iki koğuşta gizli bölmelerde 238 gram esrar ve cep telefonları ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan infaz koruma memuru Muzaffer Kara hakkında, ’infaz kurumuna yasak eşya sokmak’, ’ticari amaçla uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak, başkalarına vermek, satmak’ suçlarından dava açıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Muzaffer Kara, 17 Mayıs 2012’deki karar duruşmasında, tespit edilen her uyuşturucu satışı için ayrı ayrı hapis cezası verilerek toplam 110 yıl hapse mahkum edildi.

Ancak Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, aynı suç kapsamındaki her eylem için ayrı ayrı ceza verilemeyeceğine hükmederek kararı bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan sanık Muzaffer Kara, bu kez cezaevinde infaz memuru olarak çalışması ve eylemlerini zincirleme olarak işlemesi nedeniyle verilen cezası sadece bir kat artırıldı ve toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Muzaffer Kara’ya ayrıca 90 bin lira adli para cezası verildi.

Aynı davada tutuksuz yargılanan sanıklardan Sultan P. 9 yıl, Tarık Ç. 5 yıl, Mustafa A, Yavuz S. ve Yunus A. ise 3’er yıl hapis cezası aldı. Yargılama sırasında hayatını kaybeden sanıklardan İbrahim T. ile ilgili dava ise düşürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!