Formül basit: Seks satar!

Güncelleme Tarihi:

Formül basit: Seks satar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 09:27

Ayakkabıları sadece statü sembolü değil, aynı zamanda fetiş objesi. Reklam kampanyalarında buram buram erotizm var. Madonna’nın favorisi, Gianni Versace’nin keşfi Brian Atwood anlattı: “Parladım çünkü işin kuralını biliyorum”

Haberin Devamı

Chicago’da büyümüş. Annesi, teyzeleri ve aile dostları o büyürken şıklık yarıştırdıkları için sarsılmaz bir estetik gözü olduğunu söylüyor: “Güzelliğe karşı hep zaafım oldu. Yemeğin güzeli, elbisenin güzeli, çarşaf takımının güzeli, ayakkabının güzeli...” Güzel binalar yapmak için üniversitede mimari eğitimi aldı. Sonra güzel bir adam olduğu için modelliğe başladı. Ardından New York Fashion Institute of Technology’de (FIT) moda okudu.

Formül basit: Seks satar

Formül basit: Seks satar

Reklam kampanyasının yüzü Eva Herzigova bu pozları verdiğinde dört aylık hamileydi.

Haberin Devamı

KEŞFEDİLMESİ UZUN SÜRMEDİ

Dolce& Gabbana’dan Versace’ye, Armani’den Gucci’ye tüm markalar için mankenlik yaptı. Okul bitince Versace’ki tanıklarını araya koyarak portfolyosunu Gianni ve Donatella Versace’ye ulaştırdı. Keşfedilmesi uzun sürmedi: 1996’da Gianni Versace onu kıyafet tasarımcısı olarak işe aldı.

Formül basit: Seks satar

Bir yıldan sonra Paris’teki Haute Couture defilesinin ayakkabılarını Brian’a emanet etti: “Versace’de tam 9 yıl çalıştım. 2001’de kendi markamı kurduktan sonra 5 yıl her ikisini birlikte yürütmeye çalıştım. Aklımı kaybetmemek için beş yılın sonunda Versace’den ayrıldım.”

Formül basit: Seks satar

Lady GaGa

AYAKKABI YAPMAK MİMARİ BİR PROJE GİBİ

Ayakkabı yapmayı mimari bir proje olarak görüyor ve bina yapmaktan farksız olduğunu söylüyor. O piyasaya girdiğinde lüks segment üç tasarımcı arasında bölüşülüyordu: Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Christian Louboutin. Şimdi ise 30 marka sayabiliriz. Rekabet zorlaştı, pastanın dilimi arttı.

Haberin Devamı

Formül basit: Seks satar

Peki Brian Atwood popüler olmayı nasıl başarıyor derseniz kural basit ve aynı: ‘Seks satar.’ Atwood “Kadınlar ayakkabıda ne sever biliyorum. Benim müşterim olan kadınların hiçbiri ayakkabıyı ihtiyaçtan almıyor. Hepsi farklı bir model giyerek etraflarını şaşırtmak istiyorlar.

Formül basit: Seks satar

'BENİM İÇİN RAHATLIK ÖNEMLİ'

Bu yüzden ben de farklı materyalleri bir arada kullanarak tasarım yapıyorum. Koleksiyonda her sezon baskın bir renk ya da materyal oluyor” diyor.

Formül basit: Seks satar

Heidi Klum

Peki ayakkabıları rahat mı? Cevap, rakiplerine taş atan türden: “En azından rahatsızlıklarıyla meşhur değil. Benim için rahatlık önemli. Her modeli mutlaka test ettiriyorum. Kullanıcıya işkence çektiren modeller üretmiyorum. Çok rahat da diyemem. Ne demişler acı yoksa kazanmak da yoktur.” Jennifer Lopez’den Cameron Diaz’a pek çok ünlü müşterisi var. Beyonce, Lady Gaga ve Madonna konserleri için özel tasarım yapıyor. Yakın gelecekte Kate Middleton’a ayakkabı yapmanın hayalini kuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!