Side'yi Almanya'da kardeş şehri Herford tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Sideyi Almanyada kardeş şehri Herford tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 10:58

Antalya'nın Manavgat ilçesinin kardeş belediyesi, Almanya'da kültür turizminin canlanması için Side Antik Kent'in tanımını yapıyor. Manavgat Belediyesi'nin kardeş şehri Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediyesi, antik kent Side'yi Almanya'da tanıtıyor.

Haberin Devamı

Herford Belediye Başkan Yardımcısı Hans Zedler, Side Antik Kent'te yaptığı açıklamada, bölgeye daha fazla Alman turist gelmesi için belediye olarak Kuzey Ren Westfalya'da başta Düsseldorf şehri olmak üzere tarihi ören yerinin tanıtımını yaptıklarını söyledi. Her yıl İtalya, Fransa, İspanya, Yunanistan, Hindistan, Çin, Vietnam, Mısır, Tunus ve bazı Afrika ülkelerine kültür turizmi kapsamında 870 bin Alman turistin kültür turizmine çıktığını belirten Zedler, bunun 400 bininin tek başına İtalya olduğunu kaydetti.

Kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde İtalya'nın dünyada öncü ülke olduğunu belirten Zedler, Almanların, deniz,kum ve güneş turizmi kadar tarih, kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmini de sevdiklerini söyledi. Zedler, "Daha önce Side'nin başta Herford olmak üzere Almanya'da tanıtımı üzerine görsel olarak çalışma yapmıştık. Side büyüleyici antik şehir. Almanya'da Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Side Müzesi ve ören yerini tanıyoruz. Almanların Side'ye ilgisi yüksek. Bir gelen bir daha gelmek istiyor. Özellikle antik tiyatroyu çok seviyorlar. İtalya'da Roma'da olan çoğu eserleri Side'de görmenin heyecanını taşıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!