Mevkidaşlar buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mevkidaşlar buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 10:39

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bakan Fabius, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri, Ukrayna'daki son durumu ve yoğunluklu olarak İran ile yapılan nükleer müzakereler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Fabius, İran'ın sivil amaçlı nükleer enerji kullanımını desteklediklerini ancak atom bombasına karşı olduklarını belirtti. Fransız Bakan, atom bombasının bölgenin ve dünyanın güvenliğini etkileyecek sonuçlar doğuracağını vurguladı. İran'ın nükleer programı konusundaki müzakerelerin uzun süredir devam ettiğini hatırlatan Fabius, bazı konularda anlaşmaya varılmasına karşın önemli noktalardaki farklılıkların azaltılmasını umduğunu ifade etti.

"ŞİMDİLİK PAYLAŞMAYACAĞIZ"
Kerry ise Fabius ile dünyanın çeşitli yerlerindeki çatışma bölgeleri ve İran'la müzakereler konularında fikir birliği içinde olduklarını söyledi. Bakan Kerry, İran ile müzakerelerde mevcut ihtilafların kapanarak anlaşmaya varılması için çalıştıklarını belirtti. Kerry, İran'la yürütülen müzakerelere ilişkin çalışmaların devam ettiğini ve ayrıntıları şimdilik paylaşmayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013'te yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve anlaşma uyarınca taraflar arasında 20 Temmuz'a kadar kapsamlı anlaşmaya ulaşılması öngörülmüştü. Ancak farklılıkların giderilememesi nedeniyle müzakereler 24 Kasım'a kadar uzatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!